Sisco Oy aikoo laajentua keskieurooppalaisille asuntomarkkinoille. Aluksi investointeja ja projekteja suunnataan Saksaan. Ensimmäiset projektit käynnistyvät jo vuoden 2018 ensimmäisellä neljänneksellä.

”Olemme rakentaneet Suomessa tuhansia asuntoja menestyksellisesti. Nyt on oikea aika mennä samalla konseptilla Saksan-markkinoille. Oma teknologiamme mahdollistaa samaan aikaan edullisen ja ekologisen asumisen, ja juuri sellaista konseptia Saksassa nyt tarvitaan. Lisäksi Saksan kasvava vuokra-asuntomarkkina on kuin tehty Sisco-konseptille”, sanoi yrityksen markkinointijohtaja Kimi Vainio lehdistötilaisuudessa Helsingissä.

Sisco käyttää Metsä Woodin kanssa kehitettyä, Evo Woodiksi nimitettyä moduuli-rakennusjärjestelmää, joka perustuu Kerto-LVL-puulle. Yhtiön mukaan kertopuun ja perinteisten materiaalien yhteiskäyttö mahdollistaa talojen tavanomaista nopeamman ja edullisemman rakentamisen.

”Hinnat Saksan asuntomarkkinoilla ovat olleet nousevia jo vuosia, ja tulemme tarjoamaan näillä markkinoilla todellisen vaihtoehdon: edullisia, ekologisia, korkean jalostusarvon omaavia kestäviä rakennuksia. Neuvottelumme sijoittajien ja rakennuttajien kanssa ovat päätöksessään, ja myös kunnat ja julkiset rakennuttajat ovat osoittaneet kiinnostusta konseptiamme kohtaan”, kertoi Alexander Bolotowsky, Sisco Oyj:n kehitysjohtaja.