Suomen johtava muotoilu-, huonekalu- ja sisustustapahtuma Habitare avautuu keskiviikkona 13.9. Messukeskuksessa Helsingissä. Habitaresta on kasvanut kiinnostava ja elävä muotoilutapahtuma, joka tähtää kansainvälisyyteen. Habitare on avoinna sunnuntaihin 17.9. asti.

Samaan aikaan Habitaren kanssa järjestetään antiikin, vintagen ja vanhan taiteen myyntitapahtuma Antiikki sekä kuvan- ja äänentoiston HighEnd Helsinki. Lisäksi Messukeskuksessa on sisustus-, muotoilu- ja tilasuunnittelun ammattilaisille tarkoitettu Showroom sekä lifestyletuotteiden myyjien ja ammattilaisten tapahtuma Forma. Yhdessä tapahtumat täyttävät kaikki Messukeskuksen hallit ja mukana on 610 yritystä myymässä tuotteita ja palveluja.

”Habitare on monipuolinen suomalaisen nykymuotoilun esittelypaikka. Muotoilun lisäksi Habitare kattaa kaiken kodin sisustamiseen ja eri tilojen toimivuuteen ja estetiikkaan liittyvät tuotteet ja palvelut”, sanoo Habitaren ohjelmajohtaja Laura Sarvilinna.

Mukana 420 näytteilleasettajaa

Habitaren 420 näytteilleasettajaa jakautuvat kolmeen halliin: nykymuotoilun Ahead-halliin, kodin sisustamisen ja huonekalujen Folk-halliin ja lifestylen ja piensisustamisen Decor-halliin.

Muotoiluhalli Ahead pitää sisällään suuren joukon Suomen ja maailman eturivin huonekalu- ja sisustusyrityksiä. Ensimmäistä kertaa mukana ovat japanilainen MUJI ja ruotsalainen huonekaluyritys IKEA. Suomalaisista yrityksistä omilla osastoillaan ovat esillä muun muassa Stockmann, Hakola, Genelec, Skanno, Timberwise, Woodnotes ja Innojok.

Habitaren tarjontaa täydentävät ja syventävät 10 erikoisnäyttelyä sekä teema-alueet start up, Habi Kids ja Habitare Light sijoittuvat Ahead -halliin. Ahead Arena -ohjelmalavalla esiintyy tapahtuman aikana 70 kotimaista ja kansainvälistä puhujaa.

Folk-halliin sijoittuvat näytteilleasettajien lisäksi myös talopaketteja tarjoavat yritykset ja pinta- ja rakennusmateriaalit. Mukana on niin kodinkoneita, televisioita ja kuin digimaailmaa sisustamisen rinnalle tuovat yritykset. Hallissa on esillä myös Habitaren erikoisnäyttely EcoDesign.

Habitare on osa Helsinki Design Week -tapahtumaa, joka sisältää erilaisia muotoilu- ja sisustustapahtumia 17.9.2017 asti. Lisää HDW:n tarjonnasta nettisivuilta. Habitaren ohjelmatiedot löytyvät nettisivuilta.