Pakettiautomaattia muistuttavat Postin Smartpost-automaatit yleistyvät taloyhtiöissä. Taloyhtiöihin ja toimistokohteisiin on asennettu nyt lähes 600 pakettiautomaattia. Isot asuntorakentajat ovat ottaneet automaatit uudiskohteisiinsa.

Uusimpia Smartpostin käyttäjiä on Peab, joka ottaa automaatit käyttöön uudisrakennuskohteisiinsa Helsingin Jätkäsaareen ja Kauniaisiin. Peabin rakennuttama Helsingin Jätkäsaareen nouseva 12-kerroksinen ja yli 100 asunnon As Oy Helsingin Goldfinger-niminen tornitalo on yksi ensimmäisistä pääkaupunkiseudulle rakennettavista uudiskohteista, jonka asukkaat saavat käyttöönsä Postin Smartpost-pakettiautomaatin palveluineen. Aiemmin Smartpostin on ottanut käyttöön YIT, jonka kanssa Posti on solminut valtakunnallisen sopimuksen siitä, että Smartpost tulee vakiona kaikkiin YIT:n rakennushankkeisiin.

”Smartpost-automaatti on uutta asumisen palvelua. Automaatti on ehdottomasti yksi niistä yhteisistä asukkaille tarjottavista palveluista, joilla haluamme helpottaa asiakkaidemme arkea. Automaattiin saa tilattua verkkokauppaostokset, mutta myös ruokaostokset, tuoreruokaa ja vaikkapa pesulapalvelut”, toteaa Peabin liiketoimintajohtaja Juha-Pekka Eskola.

Myös Peab laajentaa pakettiautomaattejaan valtakunnalliselle tasolle, kun Smartpost-pakettiautomaateilla varustettavia Peabin uudisasuntokohteita on tulossa vähitellen myös Tampereen, Turun ja Oulun alueille.

Mikä on Smartpost?

Smartpost-automaatit voidaan asentaa niin uusiin kuin vanhoihin asunto- kuin toimistokohteisiin. Automaatit eivät vaadi sähköä ja ne sijoitetaan taloyhtiön yhteisiin tiloihin, kuten esimerkiksi kerhohuoneeseen, varastotilaan tai vaikkapa aulatilaan. Smartpost-automaatit ovat modulaarisia ja ne voidaan rakentaa erikokoisista lokeroista. Automaatin ylläpidosta ja huollosta vastaa Posti.

Smartpostiin voi vastaanottaa esimerkiksi verkkokauppaostoksia ja muita paketteja. Myös pakettien lähettäminen on helppoa, sillä postin lähettämisen verkkopalvelussa tai mobiilisovelluksessa voi maksaa paketin kuljetusmaksun valmiiksi ja jättää paketin pakettiautomaattiin käyttämällä maksun jälkeen saatua Helposti-koodilla. Automaattiin voi myös jättää valmiiksi maksetut kirjeet ja kortit. Smartpost.fi -palvelusta voi tilata myös erilaisia tuotteita ja palveluita, esimerkiksi pesulapalveluita ja kännykän huoltopalvelun.

Postin mobiilisovellus ilmoittaa milloin lähetys on saapunut Smartpostiin, ja kertoo lokerokoodin pakettiautomaatille.

Lue lisää Smartpost-pakettiautomaatista TM Rakennusmaailman jutusta lehdessä  10/17.