Siisti ja avara asunto kiinnostaa asuntonäyttöön tulijaa potentiaalista ostajaehdokasta enemmän kuin sotkuinen, pimeä ja ahdas loukku. Näillä muutamalla helpolla vinkillä saat siistittyä asuntosi myyntikuntoon.

1 Mieti kenelle asuntosi sopii parhaiten ja korosta niitä puolia. Jos asuntosi on oivallinen lapsiperheelle, korosta sitä tukevia seikkoja, kuten lastenhuoneen ilmettä. Jos esteettömyys on asuntosi juttu, tee se selväksi raivaamalla esteettömyyttä haittaavat huonekalut pois.

2 Pese ikkunat, lattiat ja muut pinnat, sillä siisti asunto näyttää houkuttelevalta ja valoisuus lisää houkuttelevuutta. Siisti myös kaapit, sillä ostajat haluavat usein kurkata kaappeihin ja varmistaa säilytystilan toimivuuden. Laita vaatteet siististi kaappeihin, raivaa kylpyhuoneen pikkutavarat myös piiloon ja puhdista keittiön tasot turhasta tavaramäärästä.

3 Raivaa turhat tavarat ja huonekalut näytön ajaksi varastoon, sillä avara tila saa asuntosi näyttämään paremmalta. Jos sinulla ei ole kotonasi viherkasveja, tuo vaikka kimppu tuoreita kukkia olohuoneen pöydälle.

4 Pese ja silitä sisustustyynyt tai verhot, lisää vaikka muutama iloisen värinen tyyny, jos olohuoneesi ilme sitä vaatii.

5 Muista myös sisäänkäynti: jos asut rivi- tai omakotitalossa, muista huolehtia, että myös piha ja sisäänkäynti näyttävät houkuttelevilta ja siisteiltä.