Vuoden 2016 alussa alkanut Helsingin Mannerheimintiellä sijaitsevan Lasipalatsin liiketilojen entisöintiremontti on saatu päätökseen. 1930-luvulla rakennetun kiinteistön liikkeet, kahvilat ja ravintolat pääsevät avaamaan ovensa maaliskuun loppuun mennessä.  Pieteetillä remontoidussa kiinteistössä starttaa toimintansa yhteensä 10 yritystä.

Tilojen entisöinti ja uudistus on ollut kunnianhimoinen projekti. Keskeisenä tavoitteena on ollut säilyttää rakenneuksen ja tilojen uniikki funkkismuotokieli sekä tuoda esiin kiinteistön alkuperäinen arkkitehtuurinen ajatus tilojen läpinäkyvyydestä Mannerheimintien puolelta sisäpihalle.

“Olen äärettömän iloinen ja ylpeä remontin lopputuloksesta. Lasipalatsin funkkisdesign on palautettu nyt alkuperäiseen loistoonsa yksityiskohtia myöten. Uskon, että asiakkaamme tulevat ihastumaan autenttiseen makuja ja uniikkia tilaa yhdistävään elämykseen”, sanoo toimitusjohtaja Salla Tapojärvi Ravintola Lasipalatsista.

“Liiketilojen remontti valmistui aikataulussa ja piti myös budjettinsa. Tulos on upea. Suuret ikkunapinnat, alkuperäinen 30-luvun värimaailma ja lattiapinnat on kaikki entisöity alkuperäistä ilmettä vastaaviksi. Lisäksi muutamissa tiloissa olevat hienot pallovalaisimet on kunnostettu autenttiseen henkeen”, kertoo toimitusjohtaja Henrik Johansson Kiinteistö Oy Helsingin Lasipalatsista.

Taidemuseo Amos Rexin rakennustyöt ja Lasipalatsin liiketilojen entisöintiremontti alkoivat suojellussa kiinteistössä tammikuussa 2016. Suojelukohteen hellävaraisesta uudistamisesta vastaa arkkitehtitoimisto JKMM yhdessä Museoviraston kanssa. Aukion alle rakennettavan Amos Rexin näyttelytilan ja Lasipalatsin museotilojen osalta työt jatkuvat edelleen vuoden 2018 puolelle ja arviot museon avajaisista ajoittuvat tällä hetkellä kesään 2018.