Suomessa kehitetty tarrapinnoite eliminoi koronaviruksen kesketuspinnoilta sekunneissa. Tarrapinnoite lanseerataan kuluttajille huhtikuun aikana. 

Clean Touch Medicalin innovaatio CovidSafe on tarrapinnoite, joka eliminoi virukset ja bakteerit, myös SARS-CoV-2 viruksen kosketuspinnoilta sekunneissa. Tuote perustuu patentoituun monimetallihybridiseokseen, joka soveltuu käytettäväksi sekä ulkona että sisällä. Sen teho on vahvistettu Helsingin yliopiston laboratoriossa.

”Tuotetta kehitellessämme huomasimme, että yksittäisen metallin suojausteho mikrobeja vastaan ei ole riittävä. Onnistuimme lopulta löytämään sellaisen yhdistelmän, joka on tähän tarkoitukseen sopivin ja tehokkain”, kertoo Clean Touch Medicalin toimitusjohtaja Pertti Lainisalo.

CovidSafe- tarrapinnoitteen monimetalliyhdisteessä vaikuttavat metalli, kupari ja hopea. Tarrapinnoite voidaan asentaa yleisimmille kosketuspinnoille kuten ovenkahvoihin, kaiteisiin ja valonkatkaisijoihin, niin ulko- kuin sisätiloihin. Se kestää käytössä jopa tuhansia kosketuskertoja.

”CodivSafe- tarrapinnoitetta on testattu mm julkisessa liikenteessä ajoneuvojen kosketuspinnoilla. Kahdeksan viikon koeajan jälkeen tuotteessa ei todettu merkittävää kulumista. Tuote myös säilyttää tehonsa koko elinkaarensa ajan”, kertoo Lainisalo.

Kuluttajamyyntiin huhtikuussa

CovidSafe on ollut teollisuusyritysten ja tuotevalmistajien saatavilla jo noin puolen vuoden ajan. Nyt tuote lanseerataan myös kuluttajamarkkinoille, ja se tulee olemaan saatavilla isoimmista kotimaisista kauppaketjuista ja Clean Touch Medicalin verkkokaupasta.

Suomalainen innovaatio on myös herättänyt runsaasti kiinnostusta ulkomailla.