Lämmityksen langaton ohjausjärjestelmä antaa tarkan huone­kohtaisen lämmönsäädön niin pieneen kiinteistöön kuin suureen kiinteistöryhmään.

Rakennusten lämmittäminen on yksi suurimmista energian kuluttajista ja hiilipäästöjen aiheuttajista. Lämmitysenergian hinta jatkaa kasvuaan huolestuttavalla vauhdilla, ja se on tuntunut ja tuntuu meidän jokaisen lompakossa. Hinnan nousu koskee niin omakotitalossa kuin kerrostalossa asuvaa riippumatta siitä, asuuko omistus- vai vuokra-asunnossa. Kaikki tulevat saamaan varmasti tästä energian hinnannoususta oman osansa.

Asuinmukavuus ja taloudellisuus voivat kuitenkin kulkea käsi kädessä. Suomalainen SiMAP OptiControl on kiinteistöjen yksittäisiin huoneisiin asti ulottuva langaton ja keskitetty lämmityksen älykäs säätöjärjestelmä. Järjestelmä tekee mahdolliseksi myös suurten kiinteistöryhmien keskitetyn ja tarkan huonekohtaisen lämmönsäädön, joka parantaa asuinmukavuutta. Huoneissa on tarkasti asetetut lämpötilat, jotka eivät tarpeettomasti vaihtele. Tarkasti säädetty ja säätöä noudattava huonelämpötila on myös taloudellista.

Älysäätimen kiinnittämiseen ei tarvita erikoistyökaluja tai sovituskappaleita, siksi asennustyö on nopeaa. Vanha pois ja uusi tilalle.

Dataa lämmityksen säädöstä

Tarkan lämmönsäädön lisäksi energiaan liittyvää dataa kerätään kiinteistössä lähes kaikesta SiMAP OptiControl -järjestelmän avulla. Kerätyn datan jalostuksella ja säätöjä optimoimalla voidaan parantaa asumismukavuutta, pienentää energian kulutusta ja myös hiilijalanjälki pienenee.

Energian kulutuksen ja säädön optimoimisella saavutetaan helposti myös nopeasti rahallista säästöä, jos esimerkiksi tosiaikaisella säädöllä saadaan kaukolämpöverkkoon palautuva lämmitysvesi mahdollisimman kylmäksi. Tavalliselle asukkaalle voi olla yllätys, että kaukolämpöverkon paluulinjaan lasketusta liian lämpimästä paluuvedestä tulee lisäkustannuksia taloyhtiölle, vaikka toisin luulisi.

Artikkeli on julkaistu kokonaisuudessaan TM Rakennusmaailmassa 2/22.

Lue lisää:

Näin vanhaan sähköpatteriin asennettiin huonetermostaatti

Pientalon lämmitysremontti säästää energiaa ja rahaa