Uuden suomalaisen kiertoilmatakan voi koota itse ilman ammattilaisen apua. Siron koon ja koottavan rakenteen ansiosta sen saa kuljetettua vaikka mökille saareen.

Moderni, metallikuorinen Pislan Keitele-takka on kehitetty ja valmistettu Suomessa. Valmis takka painaa 235 kiloa. Idealtaan takka muistuttaa paikalleen muurattua takkaa. Muuraria ei kuitenkaan tarvitan, vaan takan kokoaminen hoituu lenkki- ja trox-avaimilla.

”Ihmiset ovat tottuneet siihen, että huonekalut toimitetaan osissa. Olemme nyt kehittäneet markkinoiden ensimmäisen kiertoilmatakan, joka kootaan itse. Paikallaan kasattavan Keitele-takan kokoaminen onnistuu tee-se-itse-meiningillä, ilman ammattilaisen apua. Tulipesän polttotekniikkaa sisältävät osat toimitetaan valmiiksi koottuina elementteinä”, kertoo Pislan myyntijohtaja Jarkko Kaartinen.

Veneellä saareen

Koottavan rakenteen ansiosta takkauutuuden voi kuljettaa vaikka veneellä saareen. Koska takka on kevyt, lattian perustuksia ei tarvitse vahvistaa sen alta. Takan voi asentaa halutessaan myös talon ylempiin kerroksiin.

Kiertoilmatakan atuna on sen antama nopea lämpö heti puiden syttymisestä lähtien. Kiertoilmatakka myös levittää lämmön tasaisesti koko tilaan. Keitele-takka  ei valmistajan mkaan myöskään jäähdy hetkessä, sillä tulipesän keraamiset elementit pitävät lämpöä yllä vielä tulen sammumisen jälkeen. Ominaisuuksiltaan Keitele-takka sopii hyvin myös matalaenergiataloihin.

Keitele-takka on läpäissyt VTT:n perusteelliset käyttöturvallisuustestit ja päästömittaukset. Sen suunnittelussa on panostettu puhtaaseen palamiseen, ja takka täyttää tulisijoille asetetut päästönormit.

Katso takan pystyttäminen videolta.