Erityisesti 25–44 vuotiaat lapsiperheiden vanhemmat haluavat muuttaa keittiön toimivammaksi. Jopa 21 prosenttia suomalaisista kertoo olevansa täysin tyytyväisiä kotiinsa, eivätkä he haluaisi muuttaa siellä mitään.
Myöskään lisätilaa tai työhuonetta ei pidetä merkityksellisenä. Eniten muutostoiveita kohdistuu keittiöön, sillä jopa 26 prosenttia suomalaisista haluaisi muuttaa kotinsa keittiön.
Tämä selviää Starkin toukokuussa 2022 teettämästä Suomalaiset remontoivat ja rakentavat -kyselytutkimuksesta, johon vastasi 1000 suomalaista.
Vanhemmat ikäluokat ovat keskimääräistä tyytyväisempiä keittiöönsä, kun taas erityisesti 25–44-vuotiaat toivovat keittiön muutosta.
– Lapsiperheillä keittiön vaatimukset voivat olla muita kovempia. Keittiöltä toivotaan usein ennen kaikkea toimivuutta, käytännöllisyyttä, kotoista tunnelmaa ja ajatonta sisustusta, toimitusjohtaja Harri Päiväniemi Stark Suomesta kertoo.

Keittiöremonteissa hyödynnetään ammattilaisia

Keittiön remontin voi halutessaan toteuttaa pääosin itse, mutta 52 prosenttia suomalaisista kertoo hyödyntävänsä ammattilaisia keittiöremonteissa.
– Remontin aikataulu, budjetti ja omat taidot vaikuttavat siihen, kannattaako remontti toteuttaa itse vai ammattilaisen tekemänä. Monet haluavat hyödyntää ammattilaisten apua jo suunnitteluvaiheessa uusien ideoiden ja ratkaisujen löytämiseksi, ja siksi että keittiö vastaisi toiveisiin pienintä yksityiskohtaa myöten, Päiväniemi toteaa.
Suomalaiset luottavat ammattilaisten apuun jo purkuvaiheessa, sillä 27 prosenttia vastaajista kertoo hyödyntävänsä ammattilaisia erilaisissa purkutöissä.
– Purkutöissä vaaditaan erilaisia työkaluja, joita kaikilta ei löydy varastosta. Toisaalta purkuvaiheessa voi löytyä myös kosteusvaurioita tai pahimmassa tapauksessa purkuvaiheessa remontoija voi myös aiheuttaa vahingon, Päiväniemi sanoo.

Lue lisää:

Tässä ovat Asuntomessujen komeimmat keittiöt! Nappaa ideat omaan keittiöremonttiin

Näin saat keittiön toimivaksi: Jopa astiankuivauskaappi voi olla turhake