Helsingin Kalasatamaan on valmistunut tornitalo Majakka. Tänään se saa ensimmäiset asukkaansa.

134 metriä korkea Majakka on Suomen ensimmäinen pilvenpiirtäjä. Se on osa kahdeksan tornitalon kokonaisuutta, jota rakennetaan Helsingin Kalasatamaan. Alueen valmistuessa vuoteen 2040 mennessä asukkaita on 25 000 ja työpaikkoja 10 000.

Majakassa on 35 kerrosta ja yhteensä 282 asuntoa, joiden koot vaihtelevat 36 neliömetristä 196 neliömetriin. Asuntojen keskihinta on reilut 7000 euroa neliöltä.

Lähes kaikki asunnot on jo myyty. Muutot uuteen taloon tapahtuvat neljän viikon aikana.

Majakan viereen rakennetaan toista asuintornia, 124-metristä Loistoa, jonka arvioitu valmistuminen on vuoden 2021 lopussa. Kauppakeskus REDIn päälle rakennetaan yhteensä seitsemän tornitaloa asuinkäyttöön ja yksi toimitiloille.

Vesivahinko viivästytti valmistumista

Majakan valmistumista viivästytti helmikuussa tapahtunut vesivahinko, jonka vuoksi osassa asunnoista on jouduttu kuivattamaan ja uusimaan lattia- ja seinämateriaaleja. Kuivatusta ja kosteusmittauksia valvoi asiantuntijaryhmä, joka koostui rakennutaja SRV:n lisäksi ulkopuolisista alan asiantuntijoista.

SRV:n mukaan asukkaille luovutetaan terveellisiä ja laadukkaita asuntoja.

Asukkaille on suunniteltu yhdessä heidän kanssaan palvelukokonaisuus, joka koostuu Majakan yhteistiloista ja palveluista. Majakassa on muun muassa yhteiskäytössä oleva iso juhlatila, saunaosasto sekä koko talon levyinen ulkoterassi ja kesäkeittiö. Lisäksi talossa on asukkaiden oma kuntosali, pyörähuoltotila, ja yhteiskäytössä olevat auto ja sähköpyörä.

Asukkaat voivat tilata yhteistyökumppaneiden kautta esimerkiksi kotisiivousta, handyman-palvelua, lemmikkien ulkoilutuspalvelua, pesulapalveluita, kauppakassitoimituksia sekä catering-palveluita.