Suomessa siirrytään teräväpiirtoisten HD-lähetysten katseluun maaliskuussa 2020. 

Reilun puolentoista vuoden päästä suomalaisissa talouksissa katsotaan antennin välityksellä pelkästään teräväpiirtolähetyksiä. Jotta tv-ohjelmia voi tuon jälkeen katsoa antenniverkon kautta, tarvitaan DVB-T2-virittemellä varustettu televisio tai digiboksi. DVB-T2-tekniikka mahdollistaa HD-lähetykset, mutta myös aiempaa suuremman määrän SD-kanavia. Ainoastaan Yle on ilmoittanut siirtyvänsä pelkästään HD-lähetyksiin.

Teräväpiirtoisia T2-lähetyksiä on voinut seurata Suomen antenniverkossa vuodesta 2011 lähtien. Paremmasta ja kirkkaammasta kuvanlaadusta huolimatta on antennitalouksissa siirrytty hitaasti teräväpiirtolähetysten katseluun.

Viestintäviraston kesäkuussa tekemän selvityksen mukaan vain 53 % niistä talouksista, jotka vastaanottavat tv-lähetyksiä pelkästään antenniverkon kautta, on teräväpiirtolähetysten katseluun tarvittava, T2-virittimellä varustettu televisio tai digiboksi.

Tällä hetkellä Yleisradion HD-kanavat ovat saatavilla vain VHF-verkon kautta, jolloin niiden katseluun tarvitaan VHF-antenni. VHF-verkon peitto on suppeampi kuin UHF-verkon, joten VHF-vastaanotto voi vaatia tehokkaamman antennin kuin UHF:llä. Yleisradion HD-kanavien jakelukilpailutus on kuitenkin kesken, joten tällä hetkellä ei ole varmuutta siitä, kummalla taajuusalueella (UHF vai VHF) nämä julkisen palvelun tv-kanavat tullaan lähettämään. Mikäli Ylen HD-kanavat lähetetään jatkossa UHF-verkossa, on kaikilla antennitalouksilla käytännössä jo olemassa niiden vastaanottoon tarvittava UHF-antenni.

Juttua tarkennettu 24.8. Jutusta saattoi käydä ilmi, että HD-lähetykset tullaan lähettämään 2020 jälkeen vain VHF-taajuusalueella. Tästä ei kuitenkaan ole tarkkaa tietoa. UHF-alueella välitettävät nykyiset ohjelmistot eivät käytännössä edes mahtuisi pelkästään VHF-alueen kanavanippuihin.