Takkavalmistajien mallistoissa on valittavana moneen eri tilaan ja käyttöön soveltuvia malleja. Lämmitystehon, lisävarusteiden ja ulkoisten ominaisuuksien lisäksi takan valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota sen monipuolisiin käyttömahdollisuuksiin.

Tulikiven Kalla on keraamisen takkamalliston vaakaluukkuinen malli, josta on saatavana myös tilanjakajaksi sopiva kaksiluukkuinen versio. Metrin leveästä Kallasta on saatavana kolme korkeutta. Tässä mallissa luukku on upotettu pintaan, eikä näkyviä nuohousluukkuja tarvita.

Vaakalaattapintaisessa Tulikiven Kalla-takassa on kahdeksan värivaihtoehtoa.

Ruotsalaisen Contura-takkavalmistajan mukaan suuri on sen Suomessa myymistä takoista on väriltään valkoisia.  Valkoinen väri lanseerattiin viime vuonna myös suosittuun moderniin  596G Style -malliin. Pyörän muodon ja sivulasien ansiosta tulinäkymä avautuu laajasti. Tulipesän alla on säilytystila takkapuille.

Conturan 596G Style -takka sopii pyöreän muotonsa ansiosta myös nurkkaan.

Uuniseppien uusi puolivaraava kiertoilmatakka kierrättää huoneilman takan sisällä, joten se lämmittää huoneistoa nopeasti ja tehokkaasti. Takka ottaa lattianrajasta viileää huoneilmaa takan sisään ja puhaltaa lämmintä ilmaa huoneeseen takan yläosasta. Puolivaraavan kiertoilmatakan runko on varaavaa oliviinikiveä, joka varastoi lämpöä ja luovuttaa sitä tasaisesti vielä 4-6 tunnin ajan.

Uuniseppien Liekki-malliston takat ovat puolivaraavia.

Näin lämmität tehokkaasti

– Tuo puut edellisenä päivänä sisälle, niin ne kuivuvat vielä lisää ennen käyttöä. Kuiva puu palaa puhtaammin ja tuottaa enemmän lämpöä.
– Älä turhaan ylilämmitä takkaa: takan hyötysuhde laskee liikaa puuta käytettäessä.
– Uutta takkaa ostaessa selvitä takan hyötysuhde: korkea hyötysuhde tarkoittaa, että tarvitset vähemmän polttopuita saman lämmön tuottamiseen.
– Valitse moderni tulisija, joka täyttää tiukemmatkin päästövaatimukset, niin savu ei häiritse naapureita.
– Jos haluat säästää enemmän puulämmityksen avulla, monilla sähköyhtiöillä voit valita käyttäjäprofiilin, jolla voit säästää vielä enemmän sähkölaskussa.
– Noudata takkasi käyttöohjeita ja tutustu esim. valmistajien käyttöohjevideoihin Youtubessa.

Vinkit antoi Tulikiven toimitusjohtaja Heikki Vauhkonen