Kun suomalaisilta kysyy kodin sähköistykseen liittyvistä mielenkiinnon kohteista, ovat säästäminen ja turvallisuus ykkösvalinnat. Nyt ne ovat yllättäen saaneet haastajan taloautomaatiosta.

Sähkön säästäminen ja sähkön turvallinen käyttö pysyivät edelleen kärkisijoilla, kun Sähkö- ja teleurakoitsijoiden liitto kysyi suomalaisilta kodin sähköistykseen liittyviä mielenkiinnon kohteita. Lokakuussa tehdyssä tuhannen vastaajan kyselyssä 74 ja 70 prosenttia vastaajista valitsi nämä kiinnostuksen kohteekseen.

Säästämisen ja sähkön turvallisen käytön takaa kolmanneksi on noussut taloautomaatio ja sen tuomat parannukset arjen sujuvuuteen ja asumisen mukavuuteen. Taloautomaatiota piti kiinnostavana 63 prosenttia vastaajista, kun sen prosenttiosuus kaksi vuotta sitten oli 47.  Taloautomaatiossa kodin eri järjestelmät ja laitteet pelaavat hyvin yhteen. Helposti ohjattava kokonaisuus palvelee energiatehokkuutta, asumismukavuutta ja turvallisuutta.

Neljänneksi eniten suomalaisia kiinnostavat hälyttimet ja varoittimet, jotka turvaavat esimerkiksi ikäihmisen itsenäisen ja turvallisen asumisen kotona. 49 prosenttia vastaajista kertoi tämän kiinnostavan heitä.

Tutkimuksen suoritti Taloustutkimus Telebus, ja vastaajina oli 1003 suomalaista täysi-ikäistä.

Kiinnostuitko taloautomaatiosta? Lue aiheesta lisää TM Rakennusmaailman artikkelista.