Talonrakentamisen liikevaihdon heikko kehitys jatkui kesäkuussa. Myynnin määrällä mitattuna se oli ainoa laskeva rakentamisen toimiala.

Tilastokeskuksen mukaan rakentamisen työpäiväkorjattu liikevaihto kasvoi 3,6 prosenttia vuoden 2018 kesäkuusta, mutta myynnin määrä pysyi vuodentakaisella tasolla. Rakentamisen kasvua jarrutti talonrakentaminen,  jonka liikevaihdon muutos vuodentakaisesta on nyt ollut kahtena peräkkäisenä kuukautena nollan tuntumassa. Talonrakentamisen työpäiväkorjattu liikevaihto kasvoi 0,3 prosenttia ja myynnin määrä laski 3,9 prosenttia.

Myynnin määrällä mitattuna talonrakentaminen oli ainoa laskeva rakentamisen toimiala. Rakentamisen kasvu syntyi erikoistuneen rakennustoiminnan sekä maa- ja vesirakentamisen yrityksissä.

Maa- ja vesirakentamisessa kasvua

Liikevaihdolla mitattuna rakentamisen toimialoista kasvu oli vahvinta erikoistuneessa rakennustoiminnassa, jossa liikevaihtoa kertyi 6,6 prosenttia enemmän kuin viime vuoden kesäkuussa. Maa- ja vesirakentaminen pääsi liki yhtä hyvään kasvuun 5,3 prosentillaan.

Myynnin määrällä mitattuna maa- ja vesirakentaminen oli kuitenkin voimakkaammassa 3,9 prosentin kasvussa, kun erikoistunut rakennustoiminta jäi vain 2,2 prosentin kasvulukemaan. Ero selittyy toimialojen hintojen erilaisesta kehityksestä.