Pientaloteollisuus (PTT) ry:n jäsenyritysten toimittamien talopakettien määrä oli tammi–maaliskuussa 27 prosenttia suurempi kuin vuosi sitten.

PTT:n jäsenyritysten talopakettien tilauskanta ja toimitusmäärät ovat erittäin hyvällä tasolla viime vuoden vahvan myynnin ansiosta. Kappalemääräisesti PTT:n jäsenyritykset toimittivat ensimmäisen vuosineljänneksen aikana asiakkaille 719 omakoti- ja paritaloa, vuosi sitten määrä oli 564.

Uusia omakoti- ja paritalokauppoja tehtiin alkuvuodesta 4,3 % vähemmän kuin viime vuonna, mutta kauppojen yhteenlaskettu arvo kasvoi 9,2 %. Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan on heikentänyt suhdanneodotuksia, mutta sitä huolimatta PTT edelleen ennustaa tälle vuodelle 8500 omakoti- ja paritaloaloitusta.

Viime vuonna myönnettiin 8419 omakoti- ja paritalojen rakennuslupaa, vuonna 2020 määrä oli 7032 lupaa.

Talopakettien määrän kasvun odotusta Ukrainan sodasta huolimatta

PTT:n jäsenyritysten tilauskannassa oli maaliskuun lopussa 2 589 omakoti- ja paritaloasuntoa, mikä on 5,3 % enemmän kuin vuosi sitten.

Omakotirakentaminen on vahvasti sidoksissa kuluttajien luottamukseen. Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan romahdutti kuluttajaluottamusindeksin maalis- ja huhtikuussa samalle tasolle kuin koronakeväänä 2020. Siitä huolimatta kuluttajien asunnonostoaikeet ovat edelleen korkealla.

Pientaloteollisuus PTT ry:n jäseninä on 14 talotoimittajaa, jotka valmistavat puu-, kivi- ja hirsitaloja. PTT:n jäsenyritysten yhteenlaskettu markkinaosuus yksityishenkilöiden talopaketti- ja valmistalomarkkinoista on noin 60 %.

Lue lisää:

Omakotitalojen kysyntä yllätti kaikki: Miten se vaikuttaa uusiin aloituksiin?

Talovalmistajalta talopakettien vertailua helpottava työkalu