Pingvin Kotilämpö korvaa helposti Valmet Kotilämpö-laitteet omakotitaloissa ja rivitaloasunnoissa. Ilmalämmityksestä saadaan samalla huimasti energiatehokkaampi ja asumisesta entistäkin miellyttävämpää.

Sujuva remontti

Ilmalämmityksen uudistaminen käy kätevästi. Asuntoa kohti aikaa kuluu vain 3-4 päivää. Pingvin Kotilämpö on saman kokoinen kuin vanha Valmet Kotilämpö-laite. Joitakin muutoksia asennuksessa tosin tehdään. Pingvin Kotilämpö ottaa – toisin kuin edeltäjänsä – talvisinkin raitisilman suoraan ulkoa. Jäteilmakanava on kondenssieristettävä, sillä uusi laite on aikaisempaa huomattavasti energiatehokkaampi.

Remontin yhteydessä vanhat kanavat puhdistetaan, nuohotaan ja desinfioidaan. Myös tulo- ja poistoilmaventtiilit uusitaan.

Lisää asumismukavuutta

Uudet ilmalämmityslaitteet tuovat mukanaan melkoisen parannuksen asumismukavuuteen. Pingvin Kotilämpö on edeltäjäänsä verrattuna hyvin älykäs: se ottaa huomioon sisäilman kosteus- ja hiilidioksiditasot ja tehostaa ilmanvaihtoa tarvittaessa.

Laitteessa on tehokkaat pussisuodattimet, jotka pitävät sisäilman huomattavasti puhtaampana kuin vanhan laitteen tasosuodattimet. Pingvin Kotilämmössä on kosteustehostus ja tehokas kesäyöviilennys, joka päästää asuntoon viileää yöilmaa sisälämpötilaa laskemaan. Laitteen säätäminen ja ohjaaminen käy helposti kosketusnäytöllisen eAir-ohjaimen ansiosta.

Enervent Pingvin Kotilämpö eAir -yksikköEnervent Pingvin Kotilämpö laskelma

Säästöjä tiedossa

Vanhan ilmalämmityslaitteen vaihtaminen uudeksi säästää jopa 1000 euroa asumiskustannuksista vuodessa. Lisäksi uusittu ilmalämmityslaite oikeuttaa parempaan arvosanaan energiatodistuksessa mikä helpottaa kiinteistön myyntiä kun se on ajankohtaista.

Laitteen vaihdon työosuudesta saa kotitalousvähennystä. Päivitetty ja nykyaikainen järjestelmä on lisäksi tietenkin huoleton vuosien ajan.

Energiatehokkuudeltaan uudet ilmalämmityslaitteet ovat omaa luokkaansa. Uusissa laitteissa on esimerkiksi energiatehokkaat tasavirtapuhaltimet ja niiden pyörivällä lämmönsiirtimellä on yli 80 prosentin hyötysuhde.

Energiatehokkaamman Kotilämpölaitteen ja uusien venttiileiden ansiosta ilmalämmityksen modernisointi maksaa itsensä takaisin kymmenessä vuodessa ja jos kaukolämmön hinnat nousevat, vielä nopeamminkin.

Lue lisää osoitteessa kotilämpö.fi

Kätevä ilmalämmitys

Ilmalämpölaitteet olivat ilmanvaihto- ja kiertoilmalaitteen yhdistelmiä. Taloa lämmitetään huoneisiin ilmakanavien kautta tuotavan lämpimän ilman avulla.

Energiansa järjestelmä saa esimerkiksi kaukolämpöverkosta, öljykattilasta tai massavaraajasta.

Suomalaisissa omakotitaloissa ja rivitaloasunnoissa toimii edelleen jopa 50 000 – 70 000 1970-80-luvulla asennettua ilmalämmitysjärjestelmää.