Talotoimitusten lukumäärä jää tänä vuonna edellisvuoden tasosta. Alan toimijoiden odotukset seuraaville kuukausille ovat alimmalla tasolla kolmeen vuoteen.

Pientaloteollisuus PTT:n suhdannekatauksen mukaan tämän vuoden toimitusmäärissä ei päästä vuoden 2017 tasolle, mutta vuodesta 2018 tulee kuitenkin parempi kuin vuodesta 2016.

PTT:n jäsenyritysten talotoimitusten lukumäärä kuluttaja- ja projektiasiakkaille oli kolmen ensimmäisen vuosineljänneksen (Q1+Q2+Q3) jälkeen 7,9 prosenttia jäljessä edellisvuoden määriä. Toimituksia on ollut yhteensä 2 228, kun se edellisvuoden vastaavana jaksona oli 2 420. Toimitusten arvo on kuitenkin laskenut vain 1,2 prosenttia.

Alan odotukset laskussa

Taloteollisuuden suhdanneodotukset ovat muutaman viimeisen vuoden olleet erittäin positiivissia. Kesän aikana odotuksissa on tapahtunut selvä lasku.

PTT kysyi jäsenyrityksiltään näkymiä markkinatilanteen kehittymisestä seuraavien 3 ja 6 kuukauden aikana. Jäsenyritysten odotukset suhdannenäkymistä ovat nyt alimmalla tasolla kolmeen vuoteen, mutta edelleen kuitenkin plussan puolella.

Valmisosatalojen osuus kaikista OKT-aloituksista on noin 70-75 %. PTT:n jäsenyritysten osuus valmisosatalomarkkinoista on noin 54 %.