Asuntomessut esittelee tänäkin vuonna uusia rakentamisen ja sisustamisen ideoita. Poimimme Asuntomessut Lohjalla -kohteiden 9 upeinta keittiötä. 

Keittiö kodin kallein ja käytetyin tila, joten sen toimivuus on tärkeää. Lohjan messukohteiden keittiöt ovat pääsääntöisesti talon sisääntulokerroksessa sijaitsevia avokeittiöitä, jotka yhdistyvät ruokailu- ja oleskelutiloihin. Avara tila on monikäyttöinen, ja se kokoaa perheen yhteen. Avoin tila mahdollistaa esimerkiksi saarekkeen, jonka äärelle voi laittaa esimerkiksi istuintilaa nopeaa arkiruokailua varten. Väritykseltään asuntomessukohteiden keittiöt eroavat ilahduttavan paljon toisistaan. Kokomustat keittiöt ovat nyt vähemmistössä, sävyinä näkyy harmaita, puunsävyjä sekä pastellivärejä.

Kohteen 13 Jukkatalo Jalavan keittiössä saarekkeeseen on asennettu liesi. Vesipiste, uuni sekä kylmäkoneet löytyvät sen vastakkaiselta puolelta. Keittiökalusteet: Petra-keittiöt.

Kohteessa 2 Promodi on käytetty rohkeasti vaaleanpunaista mustan parina. Välitilaan on tuotu myös näyttävä kuosi. Keittiökalusteet: Novillo.

Kokovalkoinen keittiö loistaa myös poissaolollaan. Kohteessa 5 Lohjan Saarenta kokovalkoiset keittiökaapistot on jätetty keittiön pitkälle sivulle. Saarekkeessa on harmaa väritys ja puunsävyt löytyvät takaseinän kaapistoista. Keittiökalusteet: Noblesssa Keittiö.

Kohteessa 6 Kastelli Plazia Järven sydän tummasävyinen keittiö luo selkeän kokonaisuuden olohuonetilan päätyyn. Hyvin rajattuun tilaan on saatu mahtumaan paljon säilytystilaa, ja jopa viinikaappi. Keittiökalusteet: Puustelli.

Tummasävyinen puupinta luo näyttävyyttä kohteen 11 Ormax Aurinko Hiidenkoti keittiöön. Tässä keittiö on valittu kalusteoviin vetimet, jotka tekevät taas selkeästi paluun. Keittiökalusteet: A’la Carte/Keittiömaailma.

Kohteessa 4 Kastelli Veistos keittiö saa avaruutta ja valoisuutta ruokailutilan yllä olevasta kahden kerroksen kokoisesta avoimesta tilasta. Keittiökaapistojen linjakkuus jatkuu suuressa saarekkeessa. Keittiökalusteet: Puustelli.

Kohteessa 26 Villa Hopeapuu on puusepän tekemä keittiö. Tasojen ja välitilan laattaratkaisussa toistuu puun sävy ja kuosi. Keittiökalusteet: Puusepänliike Raimo Ala-Marttinen.

Kohteen 16 Designtalo Idyll keittiössä katse kiinnittyy näyttävään Consentinon tasoon, joka jatkuu myös välitilaan. Musta allas ja hana rauhoittavat kokonaisuutta. Keittiökalusteet: Petra-Keittiöt.

Kohteessa 10 Joutsela keittiö on osa olohuonetta. Ovien taakse integroidut kodinkoneet ja kylmälaitteet ovat katseilta piilossa. Saarekkeessa kauniit astiat pääsevät sen sijaan esille lasiovien takana. Keittiökalusteet: Saari-keittiöt/Pinjasto Oy.

Kiinnostuitko keittiöistä? Lue niistä lisää TM Rakennusmaailman 6/21 mukana olevasta Asuntomessujen virallisesta messuluettelosta. Voit nähdä luettelon myös digilehdestä, katso edullinen tarjous!