Motivan Aurinkosähköä kotiin -kampanja on julkaissut vuoden 2019 kampanjatarjoukset.

Tarjouksia jätettiin 72 kappaletta.

Aurinkosähköä kotiin -kampanjassa esitetyt laitteisto- ja hintatiedot perustuvat kahteen mallikohteeseen. Mallikohteista pienempi, nimellisteholtaan 3-6 kWp:n järjestelmä soveltuu omakotitaloille. Suurempi, nimellisteholtaan 10-20 kWp, soveltuu taloyhtiöiden ja pk-yritysten kiinteistöihin.

Tarjousten on oltava voimassa vähintään 30.6.2019 saakka. Hinnat ovat avaimet käteen -kokonaistoimituksesta ja sisältävät vähintään:

Tarvittavien lisätietojen kartoitus kohteesta sekä tarvittavat laskelmat siitä, että katto kestää asennuksen.

Yhteydenpito verkkoyhtiöön (tarvittavat luvat, käyttöönottotarkastus ja dokumentointi)

Järjestelmän toimitus ja asennus katolle kuvailtuun esimerkkikohteeseen toimintavalmiiksi.

Käyttöönottopöytäkirja ja käyttöopastus asiakkaalle.

Aurinkosähköjärjestelmän sähköntuoton seuranta internetyhteyden kautta tietokoneella ja/tai mobiililaitteella.

Vertaile huolellisesti tarjousten sisältöä: paneelien nimellistehoa, laitteiston ja asennuksen takuuehtoja sekä hintaa. Lopullinen hinta määräytyy aina asennuskohteen vaativuuden mukaan. Kustannuksiin vaikuttavat muun muassa asennuspaikan sijainti, kattomateriaali ja katon korkeus.

Omakotitaloon soveltuva 3-6 kWp:n aurinkosähköjärjestelmä

Kohde on puolitoistakerroksinen puurakenteinen ja harjakattoinen omakotitalo, jossa on konesaumattu peltikatto. Katon kaltevuus on 25 astetta ja räystäskorkeus 3 m.

Talon seinustoille voidaan asentaa rakennustelineet ja/tai ajaa henkilönosturilla.

Katolla on reilusti eteläsuuntaista pinta-alaa aurinkopaneeleiden asennukselle.

Kaapelointia pitkin laskien etäisyys paneelistolta tekniseen tilaan on 20 metriä. Kaapelointi viedään katolle talon päädystä ulkoseinää pitkin.

Invertteri asennetaan tekniseen tilaan, jossa sijaitsee talon sähkökeskus. Kaapeloinnin viemiseksi tekniseen tilaan on tehtävä yksi läpivienti talon puurakenteiseen ulkoseinään.

Sähkökeskuksessa on vapaana riittävä määrä sulakepaikkoja.

Kampanjan verkkosivuilla aurinkosahkoakotiin.fi  saa luotettavaa ja puolueetonta perustietoa aurinkosähköstä ja sen hankinnasta. Tarjoukset-sivulla voi vertailla mallikohteiden laitteisto- ja hintatietoja sekä lähettää tarjous- tai yhteydenottopyynnön valitsemilleen yrityksille.

Aurinkosähköä kotiin on Motiva Oy:n valtakunnallinen kampanja, jonka tavoitteena on lisätä suomalaisten tietoa aurinkosähköstä ja sen soveltuvuudesta kotitalouksille sekä tarjota vertailupalvelun avulla tietoa hankintakustannuksista ja palveluntarjoajista. Kampanjassa on mukana myös Omakotiliitto.