Viime vuonna Suomessa tehtiin 5 300 asuntomurtoa, joista kesäasuntoihin 1 220 ja koteihin 4 080.  Suurin osa, yli 60 %, asuntomurroista tehdään päivällä ja illalla klo 9-21.

Verisuren lanseeraama uusi teknologia mahdollistaa asuntomurtoyrityksen havaitsemisen jo ennen kuin murtovaras on päässyt sisään. Kyseessä on oviin ja ikkunoihin kiinnitettävä ilmaisin, joka aistii esimerkiksi ulko-oven murtamisyrityksestä aiheutuvan tärinän ja laukaisee hälytyksen.

”Uusi teknologia on lanseerattu jo Espanjassa, missä on pystytty havaitsemaan 17 prosenttia aikaisempaa enemmän murtoja jo ennen kuin murtautuja on päässyt sisään”, sanoo tuotantopäällikkö Kimmo Valkeapää Verisurelta.

Tavallinen hälytysjärjestelmissä käytetty magneetti-ilmaisin laukaisee hälytyksen vasta, kun ovi tai ikkuna on jo hajotettu ja asuntoon päästy sisään. Uusi hälytysjärjestelmä keskeyttää tunkeutujan jo ulkona ja vahingot pienenevät, kun murtoon voidaan reagoida entistä nopeammin.

Kodin hälytysjärjestelmien teknologia kehittynyt vauhdilla

Ammattimaisesti valvottujen kodin hälytysjärjestelmien teknologiassa on viime vuosina tapahtunut edistystä. Kun hälytys laukeaa, voidaan kamerailmaisimien avulla nähdä, mitä tapahtumapaikalla tapahtuu sekä puhekeskuksen kautta puhua suoraan paikan päällä olevien apua tarvitsevien kanssa. Hälytysjärjestelmä toimii älyominaisuuksien ansiosta myös arjen mukavuutta lisäävänä palveluna.

”Esimerkiksi Verisuren mobiilisovelluksella voidaan ohjata, ajastaa ja valvoa kodin hälytysjärjestelmää ja siihen kytkettyjä laitteita, kuten älylukkoa, valaisimia tai muita kodin sähkölaitteita”, Valkeapää kertoo.

Uusi hälytysjärjestelmäteknologia tärinäilmaisimella tulee kuluttajien saataville maaliskuussa 2017.