Asuntomessujen avajaisia vietettiin Naantalissa viime viikolla. Esittelemme asuntomessukotien komeimmat keittiöt. Nappaa niistä ideat omaan keittiöösi!

Saareke erottaa keittiön olohuoneesta

Saareke on nykykeittiöissä enemmän sääntö kuin poikkeus. Se rajaa keittiön samassa tilassa olevasta olohuoneesta ja luo samalla monta käyttötarkoitusta aamiaistasona, laskutilana, työtasona ja säilytystilana.

Kohteessa 10 K-Rauta Villa Ainoa saarekkeen kaapeissa voi säilyttää asioita, jolloin ne ovat helposti saatavilla pöydän kattaukseen. Keittiökaapistot Cello Keittiö Kasperi.

Unohda yläkaapit

Harva haluaa enää keittiöönsä seinälle nostettuja yläkaappeja tai edes astiankuivauskaappia. Trendi näkyy myös Asuntomessuilla Naantalissa.

Kohteessa 19 Torppa Rauhala keittiökaapistot on keskitetty seinustalle ja työtason yllä on kätevä ikkuna, josta tarjottavat voi nostaa seinän takana olevalle terassille. Keittiökaapistot Noblesssa Keittiö.

Kohteessa 28 Aurinkolinna työtason yllä on seinään upotettu hyllykkö, johon saa esiin usein käytetyt astiat ja ruokatarvikkeet. Niiden ylle jää hyvin tilaa katon vinoa muotoa mukailevalle kapealle ikkunalle, josta tulee sopivasti luonnonvaloa keittiössä työskentelevän iloksi. Saarekkeessa on sekä vesipiste että keittotaso kätevästi rinnakkain. Keittiökaapistot on suunnitellut Aleksi Rusi, valmistus RS-Insinöörit Oy.

Hirsipinta pitää valkoisesta

Moni asuntomessukoti on toteutettu hirrestä. Vaalea hirsipinta sopii hyvin yhteen valkoisten keittiökaapistojen kanssa. Valkoisia keittiökaappeja näkyi vain harvassa kohteessa, tässä keittiökaapit kohteessa 25 Chalet Pihla. Sen keittiössä on paljon säilytystilaa myös yläkaapeissa. Keittiökaapistot Puustelli Oy.

Toisessa hirsitalossa, kohteessa 14 Villa Myötätuuli keittiökaapistojen sävy on hienostunut Cashmere. Keittiökaapistot Puustelli.

Aamiaiskaappi kätkee sisäänsä pienkoneet

Kätevä aamiaiskaappi esiteltiin muutama vuosi sitten, ja se löytyy edelleen muutamista asuntomessukodeista. Aamiaiskaapin etuna on, että kodin pienkoneet, kuten kahvinkeittimen, leivänpaahtimen ja tehosekoittimen saa käytön jälkeen piiloon ovien taakse. Kohteen 3 Honka Haiku juuri tähän kohteeseen räätälöidyt upeat keittiökaapistot on tehnyt puuseppä Ville Aakula.

Mitoita keittiö tarpeiden mukaan

Jos keittiössä ei ole tarkoitus kokata viikon jokaisena päivänä, voi pienikin keittiö riittää näihin tarpeisiin. Kohteessa 11 Kastelli Kultaranta keittiö on yhtä tilaa olohuoneen kanssa, ja astiat ja ruokatarvikkeet säilytetään siististi ovien takana. Keittiö sijaitsee sisääntulon välittömässä läheisyydessä, jolloin ostoskassit saa helposti suoraan keittiöön. Saareke toimii työskentelytilana, ja siihen on sijoitettu liesi. Vesipiste on vastakkaisella puolella. Keittiökalusteet Puustelli Oy.

Korosta kahdella värillä

Keittiöiden värimaailma on monipuolistunut, ja poissa ovat pelkät valkoiset tai mustat keittiöt. Kohteessa 21 Lounatuulen Tiira harmaat keittiökaapistot kiertävät välitilaa, johon on sijoitettu puun väriset kaapinovet sekä vaalea välitilalaatta. Keittiökaapistot Aran Cucine Turku.

Unohda huonejako

Kohteessa 8 Betoniviidakko keittiö on kiinteä osa oleskelutilaa, ja se on haluttu jättää minimalistiseksi. Silti siellä on kaikki tarvittava lapsiperheen ruokailuhetkiin. Keittiökaapistot Aran Kitchen.

Betoniviidakko

Lue lisää Naantalin Asuntomessujen kodeista ja keittiöistä TM Rakennusmaailmasta 6/2022. Lehti sisältää kaikkien kohteiden rakentamisen tiedot.

Lue lisää:

Naantalin Asuntomessualue rakentuu luontoa säästäen

Tässä ovat Asuntomessujen parhaat talot! Arvioinnissa löytyi helmiä