Remontoiminen lisäääntyi koronan myötä, mutta samalla tapahtui myös selkeä muutos pidemmän ajan trendissä. Suomalaiset ryhtyivät remontoimaan enemmän itse.

Rauta- ja sisustuskauppojen alkuvuosi on ollut koronaviruksen tahdittama. Remontointi ja pihatyöt ovat lisääntynyt ennätystahtia. Kasvua syyskuun loppuun mennessä kertyi  16,6 %. Suomalaiset ovat pitkään käyttäneet ammattilaisia kodin ja pihan kohennusprojekteissa, mutta koronan myöntä remontteja ja pihalaittoa on tehty enemmän itse.

”Voimme tulevaisuudessa hyvinkin nähdä kasvavaa kiinnostusta itse tekemiseen, kun ihmiset ovat nyt päässeet vauhtiin, kasvattaneet omia taitojaan ja havainneet onnistumisten kautta remontoimisen mielekkääksi. Nähtävissä on myös uusi sukupolvi, joka pitää remontointia mukavana ja hyödyllisenä harrastuksena”, kertoo rakennus- ja sisustuskaupan yhdistyksen RASI ry:n toimitusjohtaja Minna Liuksiala.

Mielekästä tekemistä puutarhassa

Suomalaiset käyttivät myös aikaisempaa enemmän sekä aikaa että rahaa kotipuutarhaansa.

”Erityisesti kiinnostus hyötykasvien viljelyyn lisääntyi”, kuvailee Puutarhaliiton toimitusjohtaja Timo Taulavuori.

Puutarhatuotteiden myynti kasvoi Puutarhaliiton mukaan kasvukauden aikana 16 prosenttia. Puutarhaharrastuksen avulla haettiin mielekästä tekemistä, kun samalla intouduttiin hyödyntämään puutarhan satoa myös ruoanlaitossa.