moduulit

Suomalainen innovaatio mahdollistaa siirreltävien asuntomoduulien valmistamisen kuumasinkitystä teräksestä. Itsekantavat asuntomoduulit voidaan koota myös rivi- ja kerrostaloiksi, joiden muunneltavuus on paljon aiempaa parempi.

Teräs on totuttu näkemään lähinnä parakkien ja hallien rakennusmateriaalina. Nyt teräs tekee tuloaan myös asuinrakentamiseen. Suomalaisen innovaation ansiosta kuumasinkitystä teräksestä pystytään valmistamaan kustannustehokkaasti keveitä ja lujia kennolevyjä, joista rakennuksen runko kootaan. Runko varustetaan tehtaalla täysin muuttovalmiiksi asuntomoduuliksi, joka kuljetetaan sellaisenaan käyttöpaikalleen. Itsekantavia moduuleita voidaan koota myös päällekkäin kerrostaloiksi.

Moduuleita valmistavan Neapon Oy:n toimitusjohtaja Olli Vuola kertoo yrityksen fokusoituvan tässä vaiheessa juuri kerrostaloihin, koska innovaatiosta saatava hyöty on näissä suurimmillaan suhteessa kilpaileviin ratkaisuihin. Moduulit kuitenkin toimisivat hänen mukaansa myös ok-taloina.

Kaiken takana on Fixcel-kennorakenne, joka kehiteltiin suomalaisessa Shippax-nimisessä yrityksessä alkujaan laivanrakentajien tarpeisiin. Kenno rakennetaan kolmesta 0,7–1,2 mm:n paksuisesta metallinauhasta, jotka liitetään toisiinsa pelkästään valssattujen taitosten avulla. Kokoaminen vertautuu konesaumatun peltikaton rakentamiseen eikä edellytä esimerkiksi hitsauksia.

Tämän takia materiaalina voidaan käyttää rosteriterästä paljon halvempaa kuumasinkittyä terästä. Koska saumaaminen ei riko sinkitystä, ei valmista kennoa tarvitse pinnoittaa tai suojata valmistuksen jälkeen ylimääräisillä käsittelyillä. Vuolan mukaan tämä on välttämätön edellytys valmistuksen kustannustehokkuudelle.

”Jos materiaali olisi rosteriterästä tai valmistukseen pitäisi liittää ylimääräinen sinkityskäsittely, hinta karkaisi käsistä. Pelkkään saumaukseen tukeutuvan valmistusprosessin ansiosta pienellä ainemäärällä voidaan tuottaa kustannustehokkaasti keveitä mutta erittäin lujia rakenteita.”

Kun vierekkäin asetellut kennoelementit liitetään toisiinsa ruuvaamalla, saadaan levymäinen rakenne, josta voidaan tehdä rakennuksen seinät, alapohja ja välikatto. Vaipan osat kiinnitetään toisiinsa kenkien tavoin toimivilla metallikiinnikkeillä, jotka sidotaan ruuveilla.

Vuolan mukaan tuloksena on erittäin jäykkä rakenne, joka voidaan viimeistellä tehtaalla käyttövalmiiksi asunnoksi asti sisäpintoja ja kylpyhuoneiden laatoituksia myöten.
”Tämä on mahdollista, koska rakenne ei notku käytännössä lainkaan kuljetuksen ja nostojen aikana.”

Rakenne on samalla niin luja, että itsekantavat moduulit voidaan latoa päällekkäin kerrostaloksi ilman mitään kehys- tai tukirakenteita. Pinoamista helpottaa myös keveys. Koska kantavuus perustuu enemmän rakenteeseen kuin aineen määrään, moduulin paino vertautuu suunnilleen vastaavaan puurakenteeseen. Materiaalitehokkuus onkin välttämätön edellytys taloudelliselle kilpailukyvylle, edullinenkin metalli on kallista moniin kilpaileviin materiaaleihin verrattuina.

Lue aiheesta tarkemmin TM Rakennusmaailman numerosta 3/12.