Rakennus- ja sisustuskaupan yhdistys Rasi ry odottaa toukokuusta tulevan jopa ennätyksellisen vilkkaan jäsenkauppojensa myynnissä. Kylmät säät ja koko maata kattanut lumipeite hiljensivät rakentajien vauhtia vielä helmi-maaliskuussa. Huhtikuussa rautakaupan sesonki kuitenkin käynnistyi vauhdilla ja alan myynti kehittyi lähes yhdeksän prosenttia.

”Parhaimmat myyntikuukaudet ovat nyt menossa. Toukokuun ennakkotiedoista voi jo todeta kehityksen olleen ennätyksellistä. Pitkään jatkuneesta talvesta huolimatta rautakauppa läksi vauhdilla käyntiin jo huhtikuussa”, Rasi ry:n toimitusjohtaja Minna Liuksiala toteaa.

Ala odottaa hyvää vuottaa erityisesti piharakentamisessa. Myyntiä on vauhdittanut esimerkiksi terassirakentaminen, ihmisten kiinnostus pihan ja puutarhan hoitoon, pihaa halutaan hyödyntää ja pihalle rakennetaan erilaisia vajoja, säilytystiloja ja jopa piharakennuksia vieraiden yöpymiseen.

Piharakenteita ja julkisivuja

Huhtikuussa Rasin jäsenkauppojen myynti kasvoi lähes yhdeksän prosenttia, ja kasvun siivittämänä koko alkuvuoden kumulatiivinen kehitys nousi positiiviseksi. Piha- ja puutarhatuotteita myytiin huhtikuussa jopa 20 prosenttia enemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuotena.

”Piharakentamisessa on selkeä suuntaus kasvattaa terassin kokoa. Usean viileän ja sateisen kesän jälkeen pihoille on myös kertynyt korjausvelkaa. Aiemmille vuosille suunniteltu projekti on voinut siirtyä säätilan takia. Nyt on sopiva hetki toteuttaa projekti”, Minna Liuksiala kertoo.

Jos piharakentaminen on vahvasti kiinni säätilasta, sitä on ehdottomasti ulkomaalaaminen. Talon julkisivun ja rakenteiden maalaaminen vaativat riittävää lämpöä, sateettomuutta ja sopivia työkaluja. Alan toimijat odottavat alkaneelta ulkomaalaamiskaudelta hyviä ja positiivisia tuloksia.

(Lähde: Rasi ry)