Varaston säilytystila tehokäyttöön

Skilin uudet puutarhakoneiden suunnittelussa on huomioitu ergonomia ja tehokas säilyttäminen. 40V-ruohonleikkuri taittuu kasaan ja pysyy taitettuna pystyssä, jolloin se ei vie paljoa lattiapinta-alaa. Kaksi trimmeriä (25 cm ja 30 cm), raivaussaha, ketjusaha, pensasleikkuri sekä puhallin saavat mukaansa kiskon, jonka avulla työkalun saa kiinnitettyä seinälle roikkumaan. Puutarhakalusto perustuu samaan 20 V:n Energy Platform -akkujärjestelmään kuin muutkin Skilin työkalut.

Laatoitus siistiksi

Ryobi on tuonut markkinoille uudet akkukäyttöiset 18V-työkalut terassien ja pihalaatoitusten puhdistamiseen. Puhdistusharja on nopeasti liikkuva harja terasseille, pihalaatoille, parvekkeelle ja muille tasaisille pinnoille. Siinä on kovaharjaksinen harjaosa, jota liu’utetaan putsattavalla pinnalla. Akkuharjoissa on säädettävät teleskooppivarret ja harjaosissa suojus, joka suojaa käyttäjää lentäviltä roskilta.

Kaupunkipihojen trimmaaja

Boschin uusi akkuruohonleikkuri CityMower 18 on hyvä työväline pienille ja keskisuurille pihoille. Leikkuri hoitaa noin 300 m2 nurmikon leikkuun samalla akulla, jolla voi käyttää muitakin Boschin sähkö- ja puutarhatyökaluja. Voimakas hiiliharjaton moottori leikkaa pidemmänkin ruohon, ja säädettävät kahvat tuovat hyvän ergonomian työskentelyyn.

Koko piha haltuun

Fiskarsin automaattinen kastelukela XL kääntyy 360 astetta, jolloin sillä saa hyvän ulottuvuuden puutarhaan. Sen saa myös kiinnitettyä vajan seinään erillisen seinäkiinnikkeen avulla.

Mukavuutta työskentelyyn

Vedenpitävä, nopeasti kuivuva polvityyny on puutarhurin ystävä. Se suojaa ja pehmustaa polvia, kun työskennellään kovilla, märillä tai epätasaisilla pinnoilla. Sitä voi käyttää myös istuintyynynä. Koko 49 x 29 x 3 cm.

Säädettävät terassijalat

Pislan uudet säädettävät terassijalat mahdollistavat terassin asentamisen suoraan betonilaattojen päälle. Muovisten terassijalkojen säätöväli on joko 70–110 tai 110–190 millimetriä. Jalka pysyy itsestään valitussa asennossa, mutta sen voi myös lukita valitulle korkeudelle.

Terassien lisäksi niillä voi tehdä perustukset pihan pieniin ulkorakennuksiin, kuten ulkovarastoihin, pihasaunoihin, roskakatoksiin, halkosuojiin ja leikkimökkeihin. Yksi terassijalka kantaa enintään 800 kiloa piste-kuormitusta.

 

Tutustu puutarhoihin

TM Rakennusmaailman puutarhajuttujen toimittaja, hortonomi Paula Ritanen-Närhi on koonnut Unelmia puutarhasta – Suunnittele ja toteuta -kirjaan (Docendo) mieleenpainuvimmat puutarhat, joissa hän on viime vuosina vieraillut. Upeat puutarhat antavat ideoita oman kotipihan laittoon.

Puutarhan jalokivi

Tuulen ja tuiskun kestävä Willabin uusi Green Room Elegant -kasvihuone tuo mieleen englantilaistyyliset puutarhat. Kasvihuoneessa on kapeat lasielementit ja runsaat välipuitteet, ja se sopii myös huvimajaksi. Green Room Elegant -kasvuhuoneen koot alkaen 9 m2. Kasvihuoneelle luvataan viiden vuoden myrskytakuu.

Lue lisää:

Miljoonalaatikko 4/20

Miljoonalaatikko 5/20