Kesällä terassista ja parvekkeesta tulee kaivattu oleskelutila, jossa voi viettää aikaa perheen kanssa, nikkaroida ja hoitaa kasveja tai ihan vain lekotella. Kokosimme vinkit terassin ja parvekkeen sisustamiseen.

Tee terassille löhöilynurkka

Löhöilynurkka syntyy terassille yksinkertaisimmillaan laudoista nikkaroidusta penkistä ja seinämästä, patjoista ja isosta kasasta tyynyjä. Eurokankaan Sunbrella-kankaita voi käyttää kaikissa kodin tiloissa – niin keittiössä, puutarhassa kuin saunan pukuhuoneessa. Materiaali hylkii sekä likaa että kosteutta ja kankaissa on uv-suoja. SB Zori ja Lopi -kankaiden leveys on 140 cm, värivaihtoehtoja on 14. Lisätietoja: www.eurokangas.fi

Matto sisustaa tilan

Terassillakin voi käyttää mattoja ihan kuten sisälläkin. araati-matto valmistetaan kokonaan kierrätyskuiduista. Käsinkudottua mattoa voi käyttää terassilla, hoidoksi riittää tuulettaminen ja pinnan lakaisu. Sisätiloissa maton alla suositellaan käytettäväksi liukuestemattoa. Koot alkaen 80 x 150 cm. Lisätietoja: www.asko.fi.

Siisti ilme lattiaan

Pinta-asennettavat Runnen-lattiaritilät tuovat siistin ilmeen terassille tai parvekkeelle. Yhdeksän kappaleen paketeissa myytävät 30 x 30 cm:n ritilät on helppo asentaa napsauttamalla yhteen. Ritilöitä voi myös sahata haluttuun muotoon esimerkiksi nurkissa tai pylväiden ympärillä. Massiiviakaasiaa olevien ritilöiden puhdistus hoituu miedolla puhdistusaineliuoksella, pinnan voi tarvittaessa maalata uudelleen. Lisätiedot: www.ikea.com/fi.

Suojaa ja korosta puupintaa

Terassin ja ulkokalusteiden luonnollinen puupinta on kaunis, mutta altis säävaihtelulle. Osmo Color Suojaava kuultoöljy suojaa ja korostaa kauniisti terassin ja ulkokalusteiden kovan kulutuksen puupintoja. Kevyen kulutuksen puiset pinnat, kuten viljelylaatikot saavat kauniin värin ja pintasuojan EcoGardenilla, joka on turvallinen myös syötäville kasveille. Lisätietoja: www.osmocolor.fi.

Helppohoitoiset ulkokalusteet

Polyrottinki on helppohoitoinen ja kevyt materiaali ulkokalusteisiin. Edderup-puutarhatuolissa on alumiinirunko ja polyrottinkinen päällys, jonka värivaihtoehtona on myös musta. Teräsrunkoisen Jungledal-sivupöydän korkeus on 40 cm ja halkaisija 50 cm. Lisätietoja: www.jysk.fi.

Komposiitti kestää terassissa

Komposiitista valmistettujen UPM ProFi Design Deck -tuotteiden suljettu pinta muistuttaa kiveä. Materiaalin selluloosakuidut ovat pääosin peräisin kierrätetystä tarralaminaatista, jossa väri säilyy kirkkaana pidempään. Profi Deck 150 -terassilautaa on saatavana seitsemää sävyä, kuvassa kivenharmaa. Lisätietoja: www.k-rauta.fi.

Lue lisää:

Terassin rakentaminen ja huolto: Ohjeita onnistumiseen

Nikkaroi parvekkeelle kätevä penkkiarkku