Loviisa on asettanut haettavaksi yhdeksän kelluvan townhouse-talon tonttia. Ainutlaatuiselle omakotihankkeelle ei löydy Suomesta vertaa.

Suomen Asuntomessujen projektijohtaja Timo Koskisen mukaan Loviisan isännöimmille vuoden 2023 Asuntomessuille rakentuvat kelluvat talot tuovat kiinnostavan lisän kotimaisen asumisen kirjoon. Kelluvan talon “laituripaikan” vuokra on 850 euroa vuodessa.

“Hanke on ainutlaatuinen. Suomessa ei ole aiemmin rakennettu tässä mittakaavassa kelluvia townhouse-tyyppisiä omakotitaloja”, hän sanoo.

Kelluva omakotitalo voi olla maksimissaan 170 neliöinen. Jokaisen talon yhteydessä on oma venepaikka. Kelluvat talot rakennetaan valmiiksi maalla ja nostetaan paikalleen.

Tontit kuuluvat Kuningattarenrannan uuteen asuinalueeseen, joka rakentuu Loviisanlahden ja Saaristotien väliin. Kuningattarenrannassa järjestään Asuntomessut vuonna 2023.

Loviisan tonttihaku avautui maaliskuun alussa ja jatkuu 30.4. saakka. Haettavana on 16 pientalotonttia, yhdeksän kelluvan talon tonttia, yksi ryhmärakentamisen tontti sekä rivitalo- ja kerrostalotontteja.

Merenrantatontti 80 000 eurolla

Loviisan Kuningattarenrannan merenrantatontteja myydään pääkaupunkiseutulaisittain edulliselta näyttävään hintaan. Tonttien hinta on murto-osa vastaavien pääkaupunkiseudun tonttien hinnoista.

Edullisimman omarantaisen omakotitontin saa 81 500 eurolla. Tontille saa rakentaa 150 neliöisen kaksikerroksisen omakoti­talon. Kallein oman rannan omaava tontti maksaa 135 000 euroa. Tälle tontille on mahdollista rakentaa myös rantasauna.

Loviisan Asuntomessujen projektipäällikön Niina Okkosen mukaan tontit ovat herättäneet eniten kiinnostusta pääkaupunkilaisissa perheissä. Yli puolet ennakkoesittelyissä käyvistä perheistä tulee Helsingin seudulta. Loviisaan ajaa pääkaupunkiseudulta tunnissa.

“Tontit on hinnoiteltu markkinahintaan. Olemme halunneet hinnoitella ne houkutteleviksi pääkaupunkiseutulaisille”, Okkonen sanoo.

Lisätietoja: www.kuningattarenranta.fi