Miltä kylpyhuone näyttää tulevaisuudessa? Mitkä tekniset ratkaisut tulevat jäämään pysyvään käyttöön? Näitä asioita pohdittiin maaliskuun alussa Frankfurtissa järjestetyillä lvi-alan ammattilaisille suunnatuilla ISH-messuilla.

Kylpyhuoneen tulee ennen kaikkea palvella käyttäjänsä tarpeita. Uudet tekniset ratkaisut saattavat markkinoille tullessaan tuntua hyviltä ja tervetulleilta. Se minkä kuluttajat sitten lopulta ottavat omakseen, onkin haastava rasti niin kaluste- kuin tuotesuunnittelijoille.

Enemmän kuin kylpyhuone

Suunnittelijat pohtivat tällä hetkellä muun muassa wc- ja -allaskalusteiden siirtämistä seinustojen viereltä vaikka keskelle kylpyhuonetta. Entä mitä jos suihku olisi kytketty nettiin niin, että se sensoreiden avulla pystyisi keräämään suihkussa kävijän terveystietoja ja välittämään ne tarvittaessa lääkärille? Kätevä olisi myös kylpyhuoneen lattiaan asennettu sensori, joka hälyttäisi paikalle apua, jos asukas esimerkiksi tuupertuisi suihkun lattialle ja tarvitsisi apua.

Näitä ja muita ratkaisuja etsiessään kylpyhuonetoimijat ovat luoneet erilaisia kuluttajien käyttäytymistä uuteen suuntaan ohjaavia sisustustrendejä. Kylpyhuoneen voi ehkä tulevaisuudessa ajatella vaikka osana puutarhaa tai kuntosalia, eikä enää erillisenä tilana, jolla on vain yksi käyttötarkoitus.