Kun puhutaan sähköstä, ei hengen tai omaisuuden vaarantamiseksi kannata ottaa mitään riskiä. Siksi on hyvä tunnistaa kodin paloriskit.

Yksi kodin paloriskeistä on huonokuntoinen tai ylikuormittunut sähköistys. Sähkölaitteiden määrä kotona kasvaa koko ajan. Jatkojohtojen määrä paljastaa ylikuormituksen vaaran.

On korkea aika herätä kodin tulipaloriskin vaaraan ja kutsua ammattitaitoinen sähkömies apuun, jos jokin pistorasia tai valokytkin on rikkoutunut tai tummunut tai jos niitä koskettaessa saa pienenkin sähköiskun. Myös valokytkinten särinä tai valojen vilkkuminen kertovat siitä, että vaara tulipalolle on olemassa.

Ammattilaisen tekemä sähköistyksen kuntokartoitus voi mittauksineen paikantaa asennusvirheitä ja sähkölaitteiston huonokuntoisuuden, joka ei päälle päin näy. Lisäksi osaavalta sähköasentajalta saa opastusta uusista ratkaisuista, joilla turvallisuutta ja asumismukavuutta voi entisestäänkin parantaa.

Löydä sähkömies on Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry:n ylläpitämä sähkölaitevalmistaja-riippumaton palvelu, jossa on tarjolla tietoa sähköistyksestä sekä hakupalvelu, jonka avulla löytää omalta asuinalueeltaan osaavan, urakointioikeudet omaavan sähköasennusyrityksen.