Asuntomessuille Tuusulaan nousevan Designtalo Puron pohjana toimii Nordic Modern 153 -talomalli.

Tuusulaan rakennetaan parhaillaan omakotitaloja ja muita näyttelykohteita valmiiksi elokuussa vietettävään asuntomessutapahtumaan.

Designtalo rakentaa messutapahtumaan Nordic Modern 153 -talomalliin pohjautuvan Designtalo Puron.

Omakotitalosta haaveileva arvostaa usein näyttävää arkkitehtuuria, mutta haluaisi rakennusprojektistaan mielekkään ja mahdollisimman vähän arkea kuormittavan.

“Olemme aina rakentaneet taloja asiakkaiden yksilöllisiin tarpeisiin ja pyrkineet vastaamaan siihen, että talot olisivat arkkitehtuuriltaan sitä, mitä asiakkaat toivovat. Samalla olemme vaalineet kustannustehokkuutta. Eivät asiakkaat maamerkkejä halua, vaan koteja”, Designtalon Etelä-Suomen myyntipäällikkö Juhana Sallinen sanoo.

Näyttävä talo antaa hyvät lähtökohdat sisustuksen suunnittelulle

Designtalon markkinoi mallistoaan modernilla tyylisuunnalla: minimalistinen, pelkistetty ja ilmavan tyylikäs. Yrityksen malliston tyylisuuntaa ohjaa ajatus, jonka mukaan talo on kuin veistos, josta on veistetty paloja pois. Tuusulan asuntomessukohteessa tämä näkyy selkeästi.

“Tuossa talossa on käytetty kunnianhimoisia rakenneratkaisuja. Esimerkiksi sisääntulokuisti on toteutettu ilman pilareita. Puutalorakentamisessa varsinkaan valmistalorakentajien osalta sellaista ei ole juuri nähty”, Sallinen huomauttaa.

Talon sisustuksesta vastaa Mikko Toppala, joka pitää kunnianhimoista arkkitehtuuria ja talon näyttävyyttä hyvinä lähtökohtina sisustuksen suunnittelulle.

“Mitä näyttävämpi talo on ja mitä hienompaa arkkitehtuuria se edustaa, sitä vähemmän sitä tarvitsee lähteä sisustuksellisesti kuorruttamaan”, Toppala kiteyttää.

Designtalo Puron sisustus on suunniteltu urbaanille pariskunnalle, jonka ajattelua ohjaa ekologisuus.

“Talon sisustuksessa se tarkoittaa aikaa kestäviä materiaaleja. Lattiat ovat esimerkiksi kiveä, ja sisustus on minimalistinen.”

Nordic Modernin lisäksi Designtalon muita tyylisuuntia ovat Nordic Idyll ja Nordic Classic. Tyylisuunnat perustuvat Designtalon tekemään kuluttajatutkimukseen, jossa jokainen valittu tyyli keräsi talonostajien keskuudessa yli 25 prosentin kannatuksen.

Asuntomessut järjestetään Tuusulassa 3.-30.8. TM Rakennusmaailma julkaisee kaikki kohteet esittelevän virallisen taloluettelon 23.7. ilmestyvässä TM Rakennusmaailma 7/20 -lehdessä.