Ensi kesän Tuusulan Asuntomessujen rakennuskohteiden hiilijalanjälki ja hiilikädenjälki selvitetään elinkaarilaskennalla.

Elinkaarilaskenta toteutetaan seuraten kansallisen hiilijalanjäljen arviointimenetelmän ensimmäistä vaihetta.

”Suomen Asuntomessut on edistänyt suomalaista asumista jo 50 vuoden ajan. Meille on luonnollista jatkaa kokeilualustana erilaisissa parempaa asumista edistävissä hankkeissa, mitkä vaikuttavat positiivisesti koko yhteiskuntaan”, kertoo Suomen Asuntomessujen operatiivinen johtaja Heikki Vuorenpää.

Hanke toteutetaan yhdessä Tuusulan kunnan, Green Building Council Finlandin, ARA:n, Pientaloteollisuuden ja Insinööritoimisto Vesitaito Oy:n kanssa.

Energiatehokkuuden ja vähähiilisyyden elinkaarilaskentaa ja sen seurantaa tullaan jatkamaan myös seuraavissa messuhankkeissa.

Vastuullisuusviikko avaa energiatehokasta rakentamista

Elinkaarilaskenta toteutetaan Tuusulassa 41 messukohteessa, jotka edustavat monipuolisesti erilaisia asumismuotoja. Messualueelle nousee puurunkoisia taloja, hirsitaloja ja kivitaloja.

”Laskennasta saatavista tuloksista hyötyvät asukkaiden lisäksi kaikki messuvieraat ja muu suuri yleisö, kun voimme kertoa löydöksistä liittyen energiatehokkaan asumisen ja rakentamisen valintoihin. Näihin kysymyksiin ja saatuihin tuloksiin paneudutaan Tuusulan messuilla erityisesti elokuun alussa vietettävän Vastuullisuusviikon aikana”, Vuorenpää tiivistää.

Asuntomessut järjestetään 10.7.-9.8.2020 Tuusulassa. TM Rakennusmaailma on Asuntomessujen virallinen yhteistyökumppani ja tuottaa lehdessä 6/20 ilmestyvän, kaikki messukohteet esittelevän taloluettelon. Varmista oman messuluettelon saanti ja tilaa TM Rakennusmaailma!