Tuusulan Rykmentinpuistossa vuonna 2020 järjestettävien Asuntomessujen viemäröinnit, vesijohdot, sähkö- ja telekaapeleiden suojaputkitukset sekä kaukolämpöputkisto ovat valmistuneet. Noin kuuden hehtaarin kokoinen messualue luovutettiin viime perjantaina tilaajalle, Tuusulan kunnalle.

Asuntomessualueen perusinfra valmistui aikataulussaan vastaanottamaan rakentajat tonteilleen. Viimeisetkin katujen pohja-asvaltoinnit valmistuvat viikolla 42 ja katuvaloja asennetaan lokakuun aikana. Alueen sähkö- ja telekaapeloinnit ovat vielä työn alla. Sähkönsyöttö tonteille saataneen tämän hetken arvion mukaan marraskuussa.

Ensimmäiset rakennuslupahakemukset on nyt jätetty Tuusulan rakennusvalvonnan lupakäsittelyyn.

”Asuntomessujen laaturyhmä on hyväksynyt kymmenen hankkeen rakennuslupakuvat rakennuslupavaiheeseen. Nämä messurakentajat saavat siis laittaa rakennuslupahakemuksensa vireille. Kaksi heistä on jo ennättänyt näin tehdä”, sanoo Riikka Uusikulku, Tuusulan Asuntomessujen projektipäällikkö.

Suurin osa messurakentajista on arvioinut aloittavansa rakentamisen ensi vuonna.

28 pientalotonttia, joista kaksi vielä vapaana

Messualueella on 28 pientalotonttia ja kuusi tuottajamuotoisena toteutuvaa tonttia, joille nousee townhouse-, rivitalo- ja pienkerrostalokoteja. Pientalotonteista kaksi on vapautunut uudelleen haettaviksi.

”Vapautuneita tontteja ja myytävien kohteiden rakennuttajien yhteystietoja voi tiedustella asuntomessutoimistosta”, Uusikulku kertoo.

Alueelle rakentuu lisäksi päiväkodin ja senioriasumisen yhdistävä korttelikokonaisuus. Asuntomessujen jälkeen alueella tulee olemaan koti 300–500 asukkaalle. Kokonaisuudessaan Hyrylän keskustasta kohti Keravan rajaa ulottuvaan Rykmentinpuistoon odotetaan muuttavan 10 000–15 000 uutta asukasta seuraavien vuosikymmenien aikana. Ensimmäisten asuntomessualueen ulkopuolelle sijoittuvien kerrostalotonttien rakentaminen Rykmentinpuistossa alkaa Hyrylän keskustan läheisyydessä jo vuonna 2019.