Kotimainen innovaatio tähtää linjasaaneurasten asukasystävälliseen ja energiaa säästäävään remonttimalliin. Putkivedot ovat ulkoseinään asennettavien moduulien sisällä.

Pilaster Oy on kehittänyt korjausrakentamiseen uudenlaisen tava uudistaa koko talotekniikka linjasaneerauksen yhteydessä.

”Suurin osa remonttiin kuuluvista toimenpiteistä suoritetaan talon ulkopuolella ja peräti 60 prosenttia tehtaalta käsin. Pilaster-putkiremontissa putkivedot on asennettu ulkoseinään asennettaviin moduuleihin, jotka kootaan tehtaalla valmiiksi ja ne toimitetaan työmaalle oikea aikaisesti”, Pilaster Oy:n toimitusjohtaja Janne Kantola kertoo.

Saneerauskohteessa vanhat putket pysyvät suuren ajan käytössä. Koska osa työstä tapahtuu talon ulkopuolella, ovat vesikatkot lyhytaikaisia. Yksittäisessä asunnossa remontti kestää sen laajuuden mukaan kahdesta neljään viikkoon.

Avustusta energiaremontteihin

Pilasterin mukaan putkiremontti maksaa itsensä nopeasti takaisin.

”Pilaster-putkiremontin yhteydessä toteutettu energiaremontti mahdollistaa yli 75 prosentin energiansäästön kiinteistön lämmityksessä. Remontin yhteydessä kohteeseen asennetaan asuntokohtaiset Pilaster AIR-poistoilmalämpöpumput, joiden käyttö maksaa investoinnin 5-7 vuodessa takaisin. Toimenpiteestä saatava energiansäästö maksaa pitkällä aikajänteellä koko investoinnin takaisin. Arvioitu säästö 25 vuoden putkiremonttilainan aikana on peräti puolet putkiremontin kokonaiskustannuksista” kertoo Kantola.

Tehokas energiaremontti mahdollistaa myös ARA:n energia-avustuksen hakemisen.

”Avustuksen suuruus on 4 000-6 000 euroa asuntoa kohden. Myös kaukolämmölle vaihtoehtoiset energialähteet, kuten maalämpö ja aurinkokennot ja muut tulevaisuuden teknologiat, ovat yhdistettävissä Pilaster-järjestelmään. Tällöin ostettavan energian tarve vähenee lisää.”

Järjestelmä voidaan ottaa käyttöön kerralla, jolloin putkiremontin yhteydessä toteutetaan myös energia- ja ilmanvaihtoremontti. Toisena vaihtoehtona on toteuttaa pelkkä putkiremontti edullisesti ja varautua moduuleissa myöhemmin toteutettaviin energia- ja ilmanvaihtoremontteihin.

Lue lisää:

Putkiremontti tulossa? Näin linjasaneeraus etenee