Vuonna 2023 Loviisan Kuningattarenrannalla pidettävien Asuntomessujen kohteiksi on nousemassa monipuolinen kokonaisuus arkkitehtonisesti kiinnostavia kohteita. Uutta ovat kasvihuonetalot sekä kelluvat talot.

Kuninkaanrannan asuntomessualueen yhtiömuotoisille tonteille on tulossa koko Suomen mittakaavassa ennen näkemättömiä ratkaisuja muun muassa kelluvien talojen ja kasvihuonetalojen muodossa. Kuningattarenrannan pohjoisosaan nousee myös Cubesta Oy:n puukerrostalo.

”Jos puutarhurilta kysyy, millaisen talon hän rakentaisi, hän vastaa lasitalon. Kaksi vuotta sitten huumorilla heitetty idea lähti kypsymään, miten talo kasvihuoneessa tai kasvihuone talon päällä toimisi Loviisassa. Ruotsissa ja Tanskassa tällaisia mielenkiintoisia projekteja jo on. Ja nyt ollaan jo tässä pisteessä idean kanssa”, naurahtaa toimitusjohtaja ja puutarhuri Robert Jordas, Robbes Vertical Farming Solutionsista.

Pientaloja kivestä ja puusta

Pientalojen rakennusmateriaaleina nähdään kiveä ja puuta, muun muassa hirttä ja CLT:tä. Rakennusten väritys vaihtelee vaaleasta hyvin tummiin ja jopa mustiin sävyihin. Suurehkot lasi- ja ikkunapinnat ovat yleisiä, toisaalta tämä on luonnollista upean merinäköalan edessä. Valitut pientalorakentajat tulevat Helsingistä, Espoosta, Porvoosta, Klaukkalasta, Vantaalta ja Loviisasta.

Lisäksi pientaloalueelle nousee kolme talotehdasvetoista kohdetta sekä ryhmärakennushanke. Insinööritoimisto LaRa Oy on valittu rakennuttajaksi neljällä kaksikerroksisilla omakotitaloilla.

”Insinööritoimisto LaRa Oy ryhmärakennuttaa yhteistyössä Honkatalojen kanssa Loviisan Kuningattarenrantaan neljä maalämmöllä lämpiävää, hirsirunkoista erillistaloa Gröna Uddenin puistoon rajoittuvalle tontille asukkaiden toiveita kuunnellen. Avarat sisätilaratkaisut ja yhteinen pihasauna luovat nykyaikaista luksusta”, kertoo Insinööritoimisto LaRa Oy:n projektipäällikkö Riikka Tapio.

Lue lisää:

Asuntomessut Lohjalla tarjoaa yhteisöllisyyttä ja vihreitä tekoja