Kylpyhuone ei enää 2020-luvulla ole steriilin valkoinen, vaan tunnelmaltaan lähempänä kodin muuta sisustusta. Luonnon värit ovat nyt trendikkäitä.

Unelmien kylpyhuone on nyt vastuullinen, luonnonmukainen ja kodinomainen, linjaa saniteettialan kotimainen tuotemerkki IDO. Kylpyhuoneeseen halutaan nyt satsata, ja sen merkitys arjen toimissa korostuu entisestään. Kylpyhuoneeseen haetaan myös aiempaa enemmän sisustuksellisia elementtejä.

”Kylpyhuoneet alkavat luontevasti sulautua kodin muuhun sisustukseen. Kodinomaisuus näkyy näyttävinä design-valaisimina ja ylipäätään tunnelmallisena valaistuksena”, kertoo IDO-tuotteita valmistavan Geberit Oy:n myyntiedustaja Kristina Närevuori.

Kylpyhuoneen kalusteet ovat mielellään tyyliltään minimalistisia. Vetimettömyys korostaa selkää linjaa.

Luonnonmukaisuus näkyy sekä sisustuksen ilmeessä että vastuullisissa valinnoissa.

”Vastuullisuus ja ekologisuus puhuttelevat varmasti meistä jokaista. Vastuullinen rakentaja ja sisustaja valitsee kylpyhuoneeseen kestäviä ja laadukkaita tuotteita, joilla on pitkä elinkaari”, Närevuori kertoo.

Myös persoonallisuus saa näkyä kylpyhuoneessa. Valkoiset laatat eivät enää innosta, tilalle halutaan väriä ja kuoseja.

”Trendivärejä ovat luonnosta kumpuavat ruskean, sinisen ja vihreän sävyt”, Närevuori mainitsee.

Näin trendit näkyvät kylpyhuoneessa

1. Kylpyhuone sulautuu yhä luontevammin kodin muihin tiloihin. Moni haluaa viihtyä ja viettää aikaa kylpyhuoneessa sen sijaan, että tila olisi vain kodin huoltopiste arjen välttämättömille toimenpiteille.

 

2. Puu on upea ja luonnonmukainen valinta pinnoille, jotka eivät ole suoraan kosketuksissa veden kanssa. Se myös korostaa vastuullista ja luonnonmukaista elämäntyyliä, jota monet tavoittelevat – kunhan valitset esimerkiksi FSC-sertifioitua puuta.

3. Persoonallisuus näkyy etenkin kylpyhuoneen väri- ja materiaalivalinnoissa. Suosikkivärit löytyvät nyt luonnosta. Kalusteiden ja pintojen materiaaleiksi valitaan puuta, marmoria ja betonia.