Paras tapa saada hyvä käsitys keittiön kuumimmista trendeistä on kurkistaa asuntomessukeittiöihin. Tänä vuonna aamiaiskaappi lyö itsensä todenteolla läpi, eikä saarekkeen päältä löydy enää näkymää häiritsevää liesituuletinta.

Keittiö on yhä enemmän paikka koko perheen viihtymiseen. Kokkaajaa ei enää ahdisteta yksinään pieneen keittiöön, vaan kaikki mahtuvat osallistumaan ruoanlaittoon, kun keittiön ja oleskelutilan välissä ei ole enää rajaa. Kohteessa 20 Casakivi olohuone yhdistyy saumattomasti ruokailutilaan ja keittiöön.

Yhtenäinen tilaratkaisu asettaa haasteita myös olohuoneen sisustuksen suunnittelulle. Kohteessa 22a Wienergberger JokiDuo keittiön ja olohuoneen sulautuminen on hoidettu hienosti mustan värin jatkumisella myös olohuoneen sisustuksessa.

Musta on hallitseva väri keittiökaapistoissa, mutta se ei ole kokonaan syrjäyttänyt valkoista. Kohteessa 18 OPn Kotoisa on keittiökoneet ja  integroitu linjakkaasti kokonaisuuteen. Vetimettömyys viimeistelee tyylikkään ulkonäön.

Induktiolieteen tai saarekkeeseen näkymättömiin integroidut liesituulettimet ovat poistaneet näköesteen keittiön ja olohuoneen väliltä. Näin keittiön ja olohuoneen välinen raja hälvenee entisestään. Induktiolieteen integroitu liesituuletin löytyy esimerkiksi kohteesta 14  Goto Gloria.

Kohteessa 6 Designtalo Noste hienostunut liesituuletin muistuttaa enemmän valaisinta kuin perinteistä liesituleetinta.

 

Yläkaapit eivät aina ole tarpeen, jossa säilytystilaa löytyy tarpeeksi muualta. Silloin kaapistot ovat kaikenkokoisten asukkaiden, myös lapsien, ulottuvilla. Kohteessa 26 Talo Haltiatar säilytystilaa löytyy niin saarekkeesta kuin puolikorkeista keittiökaapeista.