Suomessa kehitetty puupohjainen, hiiltä sitova selluvilla valmistetaan keräyspaperista kuiduttamalla. Se on markkinoiden ekologisimpia lämmöneristeitä.

Puhallettava Termex-Selluvilla valmistetaan keräyspaperista kuiduttamalla. Puupohjaisena, hiiltä sitovana tuotteena se on markkinoiden ekologisimpia lämmöneristeitä.

Tuotteen valmistus on myös mahdollisimman ekologista, sillä kuidutuksessa hyödynnetään tuulienergiaa.

Termex-Selluvillan hiilijalanjälki on alle 200 gCO2e/1 kg. Hyvän lämmöneristävyytensä ansiosta se säästää moninkertaisesti elinkaarensa aikana tuotannosta ja asennuksesta syntyneet päästöt.

Lämmöneristeiden tuoteominaisuuksia voidaan parantaa lisäämällä eristekuituihin erilaisia kemikaaleja. Niitä tarvitaan, sillä lämmöneristeen tulee suojata rakenteita kylmää, kuumaa, tulipaloa ja biologista vauriotumista vastaan. Eriste ei saa aiheuttaa korroosiota esimerkiksi naularistikoissa ja sen ilmanläpäisevyyden tulee olla riittävän pieni, ettei sen sisäinen ilmanliike pääse heikentämään lämmöneristävyyttä. Eristeen tulee myös pysyä annetuissa mitoissaan.

Luonto tuli apuun

Termex-Eriste Oy:n uusi Green-kemikaaliyhdiste on sekoitus alumiinihydroksidia ja natriumbentsoaattia. Se suojaa tehokkaasti palo- ja mikrobivaurioitumiselta sekä korroosiolta. Normaaleissa asumisolosuhteissa yhdiste on haihtumaton ja myrkytön. Palotilanteessa yhdisteen sisältämä kidevesi vapautuu ja sitoo paloenergiaa suojaten rakenteita. Palaessa ei muodostu myrkyllisiä yhdisteitä.

Green-kemikaaliyhdisteessä  on alumiinihydroksidia, joka on markkinoiden käytetyimpiä palonestoaineita. Se on lisäksi kiertotaloustuote, sillä sitä saadaan alumiinin louhinnan sivutuotteena. Yhdisteessä on myös natriumbentsoaattia eli atamonia, jota esiintyy luonnossa muun muassa puolukassa. Siinä se suojaa puolukan marjaa ja lehtiä tuholaisilta ja haitallisilta mikrobeilta.

Termex Green on kierrätettävissä elinkaarensa lopussa. Irtokuituisena se sopii käytettäväksi ala-, väli-, yläpohjien sekä seinien lämmöneristämiseen. Sitä voidaan asentaa myös sideaineisena seiniin ja tuulettuviin yläpohjarakenteisiin.