Uusi kotimainen energiaremonttimalli on kehitetty tulo- ja poistoilmalämpöpumppumalliston tuotekehityksen avulla.

Kotimainen Pilaster Oy on kehittänyt energiaa säästävän, sisäilmaa parantavan sekä asumisen hiilijalanjälkeä pienentävän energiaremontin.  Yritys on kahden koronavuoden aikana panostanut Pilaster AIR tulo- ja poistoilmalämpöpumppujen tuotekehitykseen. Markkinoille tuodun energiatehokkaamman malliston luvataan mahdollistavan yhdessä aurinkopaneelien kanssa yli 75 prosentin energiansäästön kiinteistön lämmityksessä. Asuntokohtaisten Pilaster AIR-poistoilmalämpöpumppujen käytöstä saatavan energiansäästön avulla investointi maksaa pitkällä aikajänteellä itsensä takaisin.

Esimerkiksi turkulaiselle kahden asuinrakennuksen taloyhtiölle on myönnetty Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAn energia-avustusta yhteensä 900 000 euroa.

Energiaremontin yhteydessä on mahdollista toteuttaa myös putkiremontti tai tehdä sille varaus talon ulkopuolelle asennettaviin moduuleihin tehtävällä tilalla vesi- ja viemäriputkille sekä sähkökaapeleille.

Uusi tekniikka parantaa ilmanvaihtoa ja asumisterveyttä

Entistä energiatehokkaampien tulo- ja poistoilmalämpöpumppujen ratkaisu vaikuttaa myös taloyhtiön hoitovastikkeen määrään ja asunnon arvoon. Myös kaukolämmölle vaihtoehtoiset energialähteet, kuten maalämpö ja aurinkokennot ja muut tulevaisuuden teknologiat, voidaan yhdistää Pilaster-järjestelmään. Ostettavan tuontienergian määrää voidaan siten vähentää ja asumisen hiilijalanjälkeä pienentää.

Toimivalla ilmanvaihdolla on terveellistä asumista edistäviä vaikutuksia, ja se vaikuttaa myös rakennuksen kuntoon. Asuntokohtaisen poistoilmalämpöpumpun etuna on myös se, että se tuottaa lämmön lisäksi kesällä virkistävää viilennystä sekä huolehtii asunnon ilmanvaihdosta. Suoraa ulkoa tuleva suodatettu ilma on happirikasta ja puhdasta.

Pilaster Air -poistoilmalämpöpumpun käyttöä voidaan optimoida ja hallita asuntokohtaisesti etähallintapalvelun avulla. Asukas voi säätää asunnon lämpötilaa voidaan säätää myös etänä.

Korjattu 17.8.: Remonttia ei ole vielä aloitettu turkulaisessa taloyhtiössä.

Lue lisää:

Lämmitysöljyn kallistuminen nopeuttaa energiaremontteja: Säästöä voi saada kymmeniä tuhansia euroja