Rakennusalan konsulttiyhtiö Vahanen ostaa maamme vanhimman äänitekniikan suunnitteluun erikoistuneen arkkitehtitoimisto Alpo Halmeen.

Vahanen-yhtiöt haluaa kasvattaa osaamistaan rakennuksen akustiikan ja äänitekniikan suunnittelussa, josta Halmeella on vuosikymmenten kokemus. Vahanen haluaa olla kiinteistö- ja rakennusalan osaava konsulttikumppani, ja myös maamme merkittävimpiä akustiikkasuunnittelijoita tulevaisuudessa.

”Yritysostossa kaksi erikoisasiantuntijaa löysivät toisensa. Meidät tunnetaan mm. rakennusfysiikan, arkkitehtuurin ja betonirakentamisen asiantuntijuudesta, tulevaisuudessa myös akustiikkasuunnittelijana”, konsernijohtaja Risto Räty Vahanen-yhtiöiltä kertoo.

Arkkitehtitoimisto Alpo Halme Oy on maamme vanhin akustiikan ja äänitekniikan suunnitteluun ja tutkimukseen erikoistunut toimisto. Yritys on toiminut 53 vuotta ja toteuttanut suuren määrän erilaisia ääniteknillisiä projekteja kuten mm. rakennustekniseen äänieristämiseen, tilaäänijärjestelmiin sekä korjausrakentamiseen liittyvissä kohteissa.

Mäntyniemi ja Oopperatalo

Halmeen toimiston töihin lukeutuvat mm. Tasavallan Presidentin virka-asunto Mäntyniemi, Helsingin Oopperatalo, Turun tuomiokirkko ja Helsingin Säätytalo. Yritys on suunnitellut lukuisan määrän konserttisalien, monitoimihallien ja areenoiden akustiikasta. Kotimaan lisäksi töitä on Uudessa- Seelannissa, Itävallassa, Yhdysvalloissa ja Argentiinassa.

”Meillä ei ollut enää mahdollisuuksia kasvattaa toimintaamme. Vahasen tunnemme vuosikymmenten ajalta ja yhteistyömme on toiminut hienosti. Emme ole kumpikaan pelkästään kaupallisia toimijoita vaan myös tutkijoita”, Alpo Halme kuvailee.

Akustisia töitä ja koulutusta

Arkkitehtitoimisto Alpo Halme Oy on suunnitellut äänitekniikkaa, tutkinut äänen käyttäytymistä erilaisissa tiloissa ja rakennuksissa. Yritys on toiminut myös merkittävänä alan työ- ja harjoittelupaikkana sekä uusien äänitekniikkaan innostuneiden tekijöiden kasvattajana. Alpo Halme opetti Teknillisessä korkeakoulussa neljännesvuosisadan ajan.

”Vahanen-yhtiöiden ehdotus lähteä kehittämään ja kasvattamaan toimistoamme osana isompaa kokonaisuutta sopi meille hyvin”, Alpo Halme toteaa.

Arkkitehtitoimisto Alpo Halme Oy tulee tiedotteen mukaan säilymään omana yrityksenään ja osana Vahanen-yhtiöitä.