Isojoen Konehalli myy ranskalaisia Tubescan telineitä. Hieman alle nelimetriset telineet lähtevät mukaan 398 eurolla, siis euro per senttimetri. Hintaero seuraavaan malliin on iso, sillä saman valmistajan 407-senttimetriset sivutuelliset Optimum 50 -telineet on hinnoiteltu jo 898 euroon.

First 5 sopii nimensä mukaisesti hyvin ensimmäisiksi tikkaiksi omatoimiselle rakentajalle ja peruskorjaajalle. Koko paketti painaa 25 kilogrammaa ja kaksi metriä pitkä paketti mahtuu mainiosti useimpiin henkilöautoihin. Alina taso painaa poikkitukien ja pyörien kanssa hieman yli puolet koko telineen painosta.mies seisoo tubescan telineellä ja kunnostaa kattoa

Kiillotettua alumiinia olevien tikkaiden kokoaminen käy hetkessä. Yläosan nostaa kahden henkilön voimin ja putket menevät reilusti sisäkkäin. Kiinnitys varmistetaan sokilla. Vinoreivat kiinnitetään tukevilla taittosokilla.

Telineiden kokonaiskorkeus on 379 cm ja syvyys 60 cm. Kaikki osat vaikuttavat yllättävän laadukkailta. 150 kg kantava vesivanerinen ja metallivahvisteisin tuin varustettu työtaso on kooltaan 144 x 50 cm ja siinä on käyntiluukku, josta noustaan tasolle sisäkautta telineitä keikuttamatta.

Työtaso kiinnitetään siipimuttereilla, joten se ei pääse irvistelemään tikkailta. Tason voi siirtää yksinkin halutulle korkeudelle. Telineen siirtokin onnistuu myös yksin toisessa päädyssä olevien pyörien varassa. Kasaaminen onnistuu myös portaikkoon.

Tukevalla pohjalla työskenneltäessä telineet eivät sanottavasti keiku, vaikka siinä ei ole korkeutensa puolesta pakollisia sivutukia. Tuet saa mukaan, kun hankkii First 2 -lisäosan, jolla telinettä saa korotettua 200 cm ja kokonaiskorkeus nousee lähes kuuteen metriin. Lisäosan mukana tulee toinen työtaso ja A-tuet, joilla saadaan telineeseen lisää tukevuutta.