Valkeakoskella järjestetään valtakunnallinen talonäyttely 4.-13.8.2017. Näyttelyssä esitellään pieniä ja edullisia n. 60-90 neliön kokoisia pientaloja, joiden kokonaishinta tontteineen on n. 150.000 – 200.000 euroa ja joissa myös asumiskustannukset ovat edullisia.

Näyttelyssä on esillä 16 yksilöllistä pientalokohdetta. Talojen lisäksi näyttelyalueella on myös oheisnäytteilleasettajia, monipuolista ohjelmaa sekä ravintolapalveluita.

Talonäyttelyssä esiteltävä uusi pientaloasumisen konsepti mahdollistaa pientaloasumisen myös pienemmille perheille, kuten sinkuille ja senioreille.  Edullinen pieni omakotitalo on aito vaihtoehto kerrostalokaksiolle.  Talonäyttelyrakentajien joukossa onkin sekä nuoria ensiasunnon rakentajia että varttuneempaa väkeä, jotka muuttavat vanhasta rintamiestalosta uuteen energiatehokkaaseen ja esteettömään pientaloon.

Talonäyttely on toteutettu uudelle modernille Länsi-Lintulan asuinalueelle, joka sijaitsee aivan Lintulan asuntomessualueen vieressä.  Länsi-Lintulaan on pyritty saamaan tiivistä ja nykyajan kysyntää vastaavaa asumista.

Näyttelyalueen tontit ovat  450 – 500 neliön suuruisia, mikä on Valkeakoskelle poikkeuksellisen pieni tonttikoko. Talojen täysin vapaa sijoittelu tonteille on mahdollistanut kuitenkin tehokkaan maankäytön. Talot on voitu sijoittaa lähes tontinrajoihin kiinni, jolloin tontin pinta-ala on saatu mahdollisimman tehokkaasti hyödynnettyä. Tonttien aitaamisella jokaiselle kohteelle muodostuu oma yksityinen pihapiiri.