Valkoinen on ollut suomalaiskotien suosikkiväri jo pitkään – tosin juuri nyt ennustetaan värikkäämpien vaihtoehtojen paluuta.

Tämän vahvistaa myös sisustussuunnittelija Laura Seppänen.

”Kokovalkoinen väritys tuo tilaan lisää avaruutta sekä rauhaa ja se myös luo hyvän taustan erilaisille sisustustyyleille. Erityisesti ensikodin ostajalle valkoinen on turvallinen valinta, jota on helppo muokata sen jälkeen, kun kodin muut sisustusratkaisut ovat tarkentuneet”, Seppänen perustelee värin suosiota.

YIT:n uusien Smartti-kotien sisustusvalinnat tehdään kokonaan digitaalisesti. Smartin ostaja voi valita kotiinsa mieleisensä sisustustyylin (Lumi, Kallio, Hiili), lattian ja tehostevärin sekä lisäkalusteita.

Ensimmäiset Smartti-kodit valmistuva kesäkuussa Tampereelle ja Lappeenrantaa.

Harmaa haastaa valkoisen

Sisustustyyleistä suosituin on tähän mennessä ollut vaalea Lumi (187), lattioista valkokäsitelty tammilaminaatti (145 kpl) ja tehosteväreistä valkoinen (130). Toiseksi suosituimmaksi kaikissa ryhmissä kiilaavat harmaan sävyt.

”Asiakkaat ovat pitäneet mahdollisuudesta valita pintamateriaalit sähköisesti missä, mihin aikaan ja millä laitteella tahansa – myymälään menemättä. Samoin kiitosta ovat keränneet valintojen mukaan muuttuvat kuvat, joiden avulla vaihtoehtojen vertailusta on tehty helppoa”, kertoo YIT Plussan kehityspäällikkö Toni Ruuska.

Asuntojen materiaalivalinnat tehdään vielä tänä päivänä pääasiassa paperisten katalogien ja tilauslomakkeiden avulla.

”Tämä on ensimmäisiä askeleita siihen, että kodit ostetaan netistä, vain allekirjoitus täytyy edelleen kirjoittaa kauppakirjaan. Uskon, että viiden vuoden sisällä kaikki YIT Kodit on mahdollista ostaa ja varustella verkossa”, Ruuska arvioi.

Smartti-koteja valmistuu tämän vuoden loppuun mennessä myös Kaarinaan, Vantaalle, Kuopioon, Lahteen, Ouluun, Jyväskylään sekä Riihimäelle.