Tilastokeskuksen mukaan vanhojen asuntojen hinnat laskivat joulukuusta tammikuuhun koko maassa. Suurista kaupungeista nousua oli vain Vantaalla.

Vanhojen osakeasuntojen hinnat laskivat joulukuusta tammikuuhun pääkaupunkiseudulla 1,9 prosenttia ja 3,3 prosenttia muualla maassa. Suurista kaupungeista hinnat nousivat vain Vantaalla, 1,2 prosenttia. Edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna hinnat nousivat pääkaupunkiseudulla hieman yli prosentin ja laskivat muualla Suomessa reilut 2 prosenttia.

Kehyskunnissa hinnat pysyivät joulukuuhun ja viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna suunnilleen samalla tasolla. Vuoteen 2015 verrattuna hinnat ovat laskeneet 2 prosenttia.

Vanhan osakeasunnon keskimääräinen neliöhinta Helsingissä oli tammikuussa 2019 4 315 euroa ja kehyskunnissa 2 158 euroa.

Tilastokeskuksen ennakkotiedot Helsingin tammikuun hintamuutoksesta perustuvat n. 400 kauppaan ja kehyskunnissa 137 kauppaan. Ennakkotiedot sisältävät keskimäärin puolet lopullisista vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen kaupoista.