Vanhojen omakotitalojen hinnat laskivat  koko maassa heinä-syyskuussa 2,9 prosenttia edellisvuodesta. Pudotus oli suurinta pääkaupunkiseudulla, jossa hinnat laskivat 4,5 prosenttia.

Vanhojen omakotitalojen hinnat laskivat eniten pääkaupunkiseudulla. Muualla maassa laskua oli 2,8 prosenttia. Huhti-kesäkuun hintoihin verrattuna laskua oli 2,4 prosenttia.

Vanhojen omakotitalojen keskimääräinen neliöhinta oli 1 492 euroa. Pääkaupunkiseudulla omakotitalojen keskimääräinen neliöhinta oli 3 050 euroa ja muualla maassa keskimääräinen neliöhinta oli 1 414 euroa.

Uusien omakotitalojen hinnat nousivat heinä-syyskuussa koko maassa 4,0 prosenttia edellisvuodesta ja 0,7 prosenttia tämän vuoden huhti-kesäkuusta. Uusien omakotitalojen tiedot perustuvat rakennuskustannusindeksiin sekä ammattimaista että omatoimista rakentamista kuvaaviin hintatietoihin.

Tontin keskimääräinen neliöhinta 22 euroa

Pientalotonttien hinnat nousivat heinä-syyskuussa koko maassa 5,5 prosenttia edellisvuodesta. Suunta on kuitenkin alaspäin, sillä hinnat laskivat huhti-kesäkuusta 3,6 prosenttia. Pientalotontin keskimääräinen neliöhinta koko maassa oli 22 euroa ja keskimääräinen myydyn tontin pinta-ala oli 2 925 neliömetriä.

Tiedot perustuvat Tilastokeskuksen kiinteistöjen hintaindeksiin, jonka laadinnassa käytetään Maanmittauslaitoksen ylläpitämän kiinteistöjen kauppahintarekisterin tietoja.