Viime kesän helteet olivat monella kesämökillä tuskastuttavia. Asumismukavuutta voi lisätä ilmalämpöpumpulla, joka sekä viilentää kesällä että lämmittää talven pakkasissa.

Ilmalämpöpumppu hankitaan useinä talon päälämmitysjärjestelmän rinnalle lisäämään asumismukavuutta ja pienentämään energialaskua. Samalla laitteella voidaan viilentää asuntoa kesän helteillä ja lämmittää talvella. Jos kesäksi haluaa ilmalämpöpumpun asennettuna, kannattaa hankintatyö aloittaa heti.

”Viime kesän hellejakso lisäsi ilmalämpöpumppujen kysyntää ja myyntiä todella paljon. Hankinnan pääasiallinen syy kesällä oli huoneilman viilennys ja asumismukavuuden lisääminen. Nyt ennustamme normaalia vilkkaampaa kysyntää jo keväällä – moni valveutunut asiakas varautuu ajoissa tuleviin hellekesiin. Ilmalämpöpumpun hankinta kannattaakin tänä vuonna aloittaa hyvissä ajoin, sillä myös asennuksen aikataulu on huomioitava suunnittelussa”, Imatran K-Rauta Rautapertin kauppias Ismo Lahtela kertoo.

Ilmalämpöpumpun käyttö pienentää energiankulutusta

Energiatehokkaaseen lämmitysjärjestelmään – esimerkiksi ilmalämpöpumppuun – panostaminen pienentää lämmitysenergian kulutusta ja tuo säästöjä sähkölaskuun, mutta se on monelle kustannussäästöjen lisäksi tietoinen vastuullinen valinta.

”Kesän viilennyksen kustannus on noin euron vuorokaudessa, jos ilmalämpöpumppu on päällä koko ajan”, kertoo K-Raudan remonttineuvoja Timo Jokela.

Viilennyksen ja lämmityksen lisäksi ilmalämpöpumppua voidaan käyttää ylläpitolämmitykseen ja ylläpitää kesämökillä 10 asteen lämpötilaa, mikä pienentää merkittävästi energiankulutusta.

”Uudemmilla ilmalämpöpumpuilla voidaan nostaa lämpötilaa etäohjauksen avulla halutuksi kännykän tai tietokoneen kautta vaikkapa jo vuorokautta ennen kun mökille saavutaan. Näin voidaan saapua lämpimälle mökille”, Jokela kertoo.

Ilmalämpöpumpun saa lain mukaan asentaa vain työhön valtuutettu asentaja.

Lue TM Rakennusmaailman tekemät lämpöpumppuvertailut digilehdistämme ja arkistoistamme.