Ensi kesänä järjestettävillä Asuntomessuilla Kouvolassa vieraat pääsevät tutustumaan kolmeen messualueen ulkopuolella olevaan oheiskohteeseen.

Kuusankosken Taideruukki, Verlan vanha puuhiomo ja pahvitehdas sekä Ankkapurhan kulttuuripuisto ovat Kouvolassa ensi kesänä järjestettävien Asuntomessujen oheiskohteet. Asiasta kertoi ensimmäisenä Yle.

Historiallisia miljöitä

Verlan puuhiomo ja pahvitehdas on puunjalostusteollisuuden historiaa kertova tehdasmuseo, jonka historia ulottuu vuoteen 1872. UNESCOn maailmanperintöluetteloon vuonna 1996 hyväksyttyyn Verlan alueeseen kuuluu tehdasalueen lisäksi muun muassa työntekijöiden asuntoja.

Kuusankosken Taideruukissa toimii monipuolinen ja jatkuvasti kasvava joukko yrittäjiä ja yhteisöjä, ja siellä järjestetään näyttelyjä ja taidetapahtumia.

Ankkapurhan kulttuuripuisto on yhteisnimike Anjalan ja Inkeroisten alueen matkailukohteille. Kulttuuripuisto levittäytyy historiallisen Anjalan kirkon kautta Anjalan kartanomiljööseen Kymijoen rannalle ja sisältää nähtävää ja toimintaa niin historiasta kuin kulttuurista koko perheelle.

Asuntomessuvieraat pääsevät tutustumaan osaan oheiskohteista maksutta koko messujen ajan. Verlan alueen opastetuille kierroksille peritään asuntomessujen projektopäällikön Sanna Kaupin mukaan erillinen maksu.

Asuntomessut järjestetään Kouvolassa 12.7.-11.8.2019. Lue lisää: www.asuntomessu.fi