Monet remonttiyhtiöt tarjoavat mahdollisuutta hankkia remonttiin tarvittavan rahoituksen heidän kauttaan.  Remonttiyhtiöiden tarjoamat rahoitusvaihtoehdot ovat usein tehty yhteistyössä jonkin pankin tai rahoitusyhtiön kanssa. Remonttiyhtiön tarjoama rahoitusvaihtoehto ei välttämättä tule asiakkaalle edullisimmaksi vaihtoehdoksi, kun verrataan esimerkiksi lainan korkoja sekä kokonaiskustannuksia muihin markkinoilta löytyviin lainoihin tai kulutusluottoihin. Ennen remonttiyhtiön lainahakemuksen täyttämistä kannattaakin tehdä hieman taustatyötä ja kilpailuttaa kaikki alalta löytyvät rahoitusvaihtoehdot. Vertailemalla eri vaihtoehtoja voi säästää jopa satoja euroja lainan kustannuksissa.

Rahoitusvaihtoehtojen vertailu kattoremontille

Jos huomaa talon katon vuotavan, on se merkki tarvittavasta kattoremontista. Katon elinkaaren vaiheesta ja kokonaiskunnosta riippuen on harkittava, kannattaako enää korjata, vain olisiko järkevää uusia katto kokonaan. Usein katon uusiminen on kallis projekti, ja sen rahoitukseen tarvitaan joko säästöjä tai ulkopuolista rahoitusta.

Rahoitustuotteiden vertailusivusto VertaaEnsin.fi selvitti, mitkä ovat halvimmat rahoitusehdot kattoremonttia varten. Alla olevaan esimerkkiin on listattu kahden eri kattoremonttiyhtiön tarjoamaa rahoitusvaihtoehtoa ja niiden rinnalle vertailukohdaksi on otettu halvin kulutusluotto ja vakuudeton pankkilaina VertaaEnsin.fi -sivuston lainavertailusta. Hakuehtoina käytettiin 12 000€ lainasummaa ja 60 kk:n maksuaikaa. Vertailussa esiintyvien rahoitusvaihtoehtojen korot voivat vaihdella pankin tai rahoitusyhtiön luottoluokituksen mukaan.

Kuten taulukosta voidaan nähdä, eroavat lainat toisistaan lähes joka kategoriassa. Todellinen vuosikorko ja nimellinen korko ovat pienimmät Bank Norwegianin ja Handeslbankenin lainalla, mikä tekee näistä vaihtoehdoista vertailun halvimmat. Todellinen vuosikorko kattaa kaikki lainan kustannukset, sen avulla voikin suoraan vertailla, mikä laina on todellisuudessa halvin. Remonttiyhtiöiden tarjoamilla lainoilla ei kuitenkaan ole perustamismaksua, jolloin pienempi laina voi tulla näiden kautta halvemmaksi.

Remonttia pohtiessa on tärkeää vertailla eri lainavaihtoehtojen kustannuksia, esimerkiksi seuraamalla yllä olevan taulukon esimerkkiä eli listaamalla eri vaihtoehtojen ominaisuuksia, kuten todelliset vuosikorot sekä kuukausierät vertailukelpoiseen taulukkoon.

Hyvä idea on verrata ja kilpailuttaa ainakin:

  1. Oman pankin lainavaihtoehdot
  2. Remonttia tekevän yrityksen tarjoama rahoitusvaihtoehto sekä
  3. Muut vaihtoehdot eli netistä haettavat kulutusluotot ja pankkilainat

Oman pankin vaihtoehtoja voi helposti vertailla pankin nettisivuilta ja kertalainan hakeminen voi onnistua suoraan nettipankin kautta. Tämä voi monelle tuntua helpoimmalta vaihtoehdolta, mutta se ei kuitenkaan välttämättä ole edullisin. Onkin hyvä pyytää lainatarjous myös remontin tekevältä yritykseltä, mikäli yritys tarjoaa rahoitusvaihtoehtoa – tämä voi osoittautua varsin kilpailukykyiseksi vaihtoehdoksi. Kolmantena vaihtoehtona on hyvä verrata muita rahoitusvaihtoehtoja eli netistä haettavia kulutusluottoja ja pankkilainoja.

Asiakkaan on hyvä kysyä lainatarjouksia muutamalta eri pankilta ja rahoitusyhtiöltä, jotta löytää itselle edullisimman remonttilainan. Lainatarjous kannattaa pyytää ainakin vähintään yllä mainitulta kolmelta vaihtoehdolta, sillä lainatarjouksen pyytäminen itsessään ei sido kuluttajaa mihinkään – tarjouksen voi nimittäin aina hylätä ilman syytä. Pyytämällä lainatarjouksen useammasta paikasta voi varmistaa sen, ettei maksa liikaa lainasta.