Heinäkuun ensimmäisenä sunnuntaina vietetään koko maassa Avoimet puutarhat -tapahtumaa klo 12–17. Tapahtuman aikana pääsee vierailemaan yksityisissä ja julkisissa puutarhoissa eri puolilla Suomea.

Tapahtuman teemana on tänä vuonna Puutarha ei ole koskaan valmis, mutta aina kokeilemisen arvoinen. Tapahtumaan on tänä vuonna ilmoittaunut yli 500 puutarhaa. Mukana on paljon uusia tutustumiskohteita. Lisäksi mukana on 20 ryhmä- tai siirtolapuutarhaa. Puutarhoissa pääsee tutustumaan erilaisiin kasveihin, vaihtamaan puutarhatietoutta isäntäväen kanssa, useissa kohteissa voi myös kahvitella tai ostaa itse kasvatettuja taimia.

Tutustu reittiin etukäteen

Kohteisiin pääsee tutustumaan helpoiten etukäteen osoitteessa www.avoimetpuutarhat.fi. Sivustolla on kuvaus kustakin puutarhasta, joten itselle mieluisan vierailukohteen valitseminen ja reitin suunnittelu on helppoa. Kokemuksia tapahtumasta voi tallentaa intagramiin #avoimetpuutarhat.

Nettisivustolla on erikseen mainittu, mikäli kohteessa pääsee liikkumaan esteettömästi, tai jos lemmikit ovat tervetulleita vieraita. Lisäksi sivustolla kerrotaan, millä kielillä isäntäväki pystyy viihdyttämään vierailijoita ja jakamaan tietoa puutarhastaan. Avoimet puutarhat -tapahtuma on oivallinen vierailukohde myös ulkomaisille kesävieraille.

Avoimet puutarhat -tapahtuman järjestävät Puutarhaliitto ry yhteistyössä Kotipuutarha-lehden ja Svenska Trädgårdsförbundet rf:n kanssa. Tapahtuman mahdollistavat lisäksi Iho-, allergia- ja astmaliitto, Fiskars Oyj sekä Nikolai ja Ljudmila Borisoffin ja Yrjö ja Maiju Rikalan puutarhasäätiöt.