Vihdin Sepänpihan Kotinäyttelyä alettiin suunnitella vuonna 2017 osana Vihdin kunnan omaa asumisenkehittämishanketta. Kesäiseksi messutapahtumaksi tarkoitettu Kotinäyttely muutti huhtikuussa luonnettaan.

”Vihdin kunta teki ketterästi päätöksen virtuaalitapahtumasta. Muutoksen mahdollisti yhteistyö kunnan päättäjien ja työntekijöiden, Sepänpihan rakentajien, TV-kanavan, tuotantoyhtiön ja Sepänpihassa mukana olevien yritysten välillä. Heti ohjelmien jälkeen saamme AlfaTV:ltä katsojadataa, joka kertoo valtakunnallisen näkyvyyden tason”, kertoo Vihdin kunnan brändikehittäjä Hanna Jokitöyrä.

Sepäpihan noin kymmenen pientalon rakentamiseen pääsee tutustumaan kaksiosaisesessa tv-sarjassa. Lisäksi talot esitellään näyttelyn kotisivuilla Kotinäyttely.fi.

”Pienmessujen toteuttaminen tv-ohjelmana oli mielenkiintoinen haaste. Televisiossa on helppoa näyttää upeaa arkkitehtuuria ja kauniita sisustusratkaisuja, mutta kodit ovat paljon muutakin. Kodeissa on elämää ja henkeä. Sepänpihan ihmiset ovat rakentaneet alueen, missä henki ja elämä näkyy joka puolella. Myös televisiossa”, ohjaaja Timo Lampinen kertoo.

Taloissa korostuvat elinkaariajattelu, luonnolliset materiaalit ja piha. Alue on rakennettu ympäristöviisaasti ja yhteisöllisesti kauniiksi kokonaisuudeksi.

Pieni koti iso elämä – Vihdin Kotinäyttely –sarjan ensimmäinen jakso nähdään AlfaTV:llä lauantaina 5.9. kello 17. Toinen jakso nähdään lauantaina 12.9. Sarjan juontajina ovat Hanna Sumari ja Perttu Sirviö.