Vihdin Sepänkylässä järjestetään ensi kesänä pienten kotien näyttely. Kaikki alueelle rakennettavat omakotitalot ovat kooltaan 100-120-neliöisiä.

Sepänpihan Kotinäyttely järjestetään Vihdin Nummelassa 25.6.-5.7.2020. Kohteita  on luvattu valmistuvan ensi kesäksi ainakin 15. Sepänpihan omakotitontit ovat kooltaan 430-620 m² ja rakennusoikeutta niillä on 100-120 m².

Näyttelytapahtuman kantavana teemana on yhteisöllisyys. Vihtiläiset haluavat näyttelyllään osoittaa, että elämä ei rajoitu oman tontin rajoihin, vaan asuinympäristö on älykäs ja elämä yhteisöllistä.

Yhteisöllisyys näkyy siinäkin, että tapahtuman rakentajat kertovat rakentamisen etenemisestä itse jakamalla tarinoitaan ja edistymisiään tapahtuman verkkosivuilla sekä sosiaalisen median kanavissa.

Yhteistöllistä rakentamista

Kotinäyttelyn järjestävä Vihdin kunta on antanut ensimmäistä kertaa oikeudet omien viestintäkanaviensa hallinnointiin muille kuin kunnan työntekijöille, eli näyttelyalueen rakentajille. Kotinäyttely.fi-sivuilla pääsee tutustumaan näyttelykohteisiin ja Facebook-sivuilla seuraamaan akentamisen edistymistä kohteissa.

Rakentajilla on myös omia blogeja sekä Facebook- ja Instagram-tilejä, joista yksittäisten projektien etenemistä voi seurata.

”Vuoropuhelun ansiosta rakentajat ovat hyvin selvillä myös siitä, mitä naapuritonteille tulee”, kertoo Vihdin Elinvoimajohtaja Petra Ståhl.

Yhteisöllisyyttä tukevat myös asuinalueelle rakennettavat yhteiset tilat, kuten yhteinen korttelipiha grilleineen. Jätehuolto on järjestetty keskitetysti. Lähistöltä löytyy liikuntapaikkoja ja lisää on valmistumassa. Yhteiskäytössä olevat alueet tulevat kunnan mukaan osaksi aktiivista arkea.